szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem kell kibékülnie azzal a ténnyel, hogy a Microsoft olyan alkalmazásokat tett operációs rendszerébe, amelyeket ön sosem fog használni. Egy ingyenes programmal ugyanis egyszerűen megszabadulhat ezektől.

A saját magunk által telepített programokat egyszerűen eltávolíthatjuk számítógépünkről, viszont a Windows 10-be eleve telepítettektől – látszólag – nem lehet megszabadulni. Szerencsére a 10AppsManager nevű ingyenes szoftver segít ezek eltávolításában, ráadásul két kattintásra egyszerűsíti le a műveletet.

A programmal lehetőség van arra, hogy egyszerre szabaduljunk meg az összes beépített apptól (Remove All), de akár egyesével is válogathatunk közülük, a program felületén látható kis ikonok megkönnyítik a választást. A legjobb az egészben, hogy ha később megbántuk volna, hogy töröltünk, ugyancsak ezzel a programmal vissza is állíthatjuk az alkalmazásokat.

©

A 10AppsManager innen tölthető le, zip fájlban. Hordozható programról van szó, azaz nem kell telepíteni, elég kicsomagolni, majd ahányszor csak indítanánk, rá kell kattintani az exe fájlra. Ekkor megjelenik a programfelület, ahonnan már ki is választhatjuk a törlésre ítélt alkalmazásokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonlóan hasznos programokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Támogatnák a hallgatói önkormányzatok a távoktatást

Támogatnák a hallgatói önkormányzatok a távoktatást

A járvány különös fénytörést ad a „forradalom szálláscsinálójának” tartott darabnak

A járvány különös fénytörést ad a „forradalom szálláscsinálójának” tartott darabnak

Tulipánfesték és hangszigetelő farmer: bármilyen hulladékot újra lehet hasznosítani

Tulipánfesték és hangszigetelő farmer: bármilyen hulladékot újra lehet hasznosítani