szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A New York Times pszichológus szakírója fejtette ki a tökéletes bocsánatkérés két követelményét. Nagyon egyszerű betartani, és csak így van esélyünk arra, hogy elérjük a kívánt hatást.

A bocsánatkérés senkinek sem egyszerű, hiszen be kell ismernünk, hogy hibáztunk, bűntudatunk van. Annyira rossz érzés ez, hogy próbálunk is mentegetőzni – Jane E. Brody szerint pont itt követjük el a hibát.

A New York Times pszichológus szakírója szerint ugyanis egyetlen szót tilos tartalmaznia a bocsánatkérdésnek, és ez nem más, mint a

de.

"Bocsánatot kérek, de…" – talán már ön is kezdte így mondandóját, csak ilyenkor az a hiba, hogy a bocsánatkérés elveszti bocsánatkérés jellegét. Pontosabban: a "de" után érkező magyarázat semmissé teszi a bocsánatkérést, mintha az meg sem történt volna.

A szakíró szerint a jó bocsánatkérés receptje egyszerű: rövid, és nincs benne magyarázkodás. Máskülönben semmit sem ér.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!