szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Veszik, mint a cukrot Amerikában (de persze máshol is) a Google tavaly ősszel bemutatott csúcstelefonjait, a Pixelt és a Pixel XL-t, azonban mintha valami nem volna rendben bizonyos modelleknél.

Nincs minden rendben a Google iPhone-gyilkosnak szánt Pixeleivel, legalábbis egyre több a panasz rájuk. A felhasználók arról írnak a Google támogatási fórumain, hogy gondjuk van a telefon mikrofonjával, ami vagy rosszul, vagy egyáltalán nem működik. Ez pedig nagy baj, és nemcsak azért, mert így problémás lehet a telefonbeszélgetés, hanem azért is, mert a Google sokat hájpolt digitális asszisztense is használhatatlan.

A Google már jelezte, hogy tud a gondról, és hardverhiba (hajszálrepedés a forrasztásoknál) áll a háttérben. Mindez annyiban kellemetlen, hogy ezen nem tud segíteni egy egyszerű szoftverfrissítés, azaz az érintett felhasználóknak ki kell cseréltetniük a telefonjukat.

©

Azóta kiderült, hogy a mikrofongond a 2017 januárja előtt készült Pixelek egy részét érinti (a Google egyik alkalmazottja szerint a telefonok egy százalékáról van szó), viszont Pixel és Pixel XL egyaránt érintett lehet. Aki viszont most veszi meg valamelyik új Pixelt, azt már nem érinti a „mikrofon-gate”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fán lógó croissant tartotta rettegésben egy krakkói ház lakóit

Fán lógó croissant tartotta rettegésben egy krakkói ház lakóit

Eltávolítják a lengyel ombudsmant

Eltávolítják a lengyel ombudsmant

Diákújságnál razziázott, fiatalokat vett őrizetbe az orosz rendőrség

Diákújságnál razziázott, fiatalokat vett őrizetbe az orosz rendőrség