szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy két gombnyomással élő térképet oszthatunk majd meg az ismerősünkkel, így könnyebben tudnak segíteni akár az útbaigazításban is, hiszen láthatják, hogy épp merre járunk.

Nagyon úgy tűnik, hogy ez a hónap tényleg a Messengerről szól a Facebooknál. Miután a hónap elején ránkszabadították az eddigi legszörnyűbb fejlesztésüket, majd a napokban bejelentettek két rendkívül hasznos új funkciót, most ismét egy újdonsággal bővül az alkalmazás.

A fejlesztőknek köszönhetően hamarosan úgy oszthatjuk meg egy ismerőssel, vagy egy adott csoporttal a helyadatunkat, hogy azt legfeljebb 60 percen keresztül élőben követheti az illető. Ennek köszönhetően a jövőben például úgy navigálhatjuk majd egy eltévedt ismerősünket, hogy látni fogjuk, a jó irányba halad-e. A megosztás egy külön gombot kap majd a Messengeren belül, hogy minél könnyebben lehessen használni.

©

A Messengerben egyébként eddig is meg lehetett osztani a helyadatokat, de mindezt csak statikus formában. Mostantól azonban a térképen bennünket jelölő kék pötty mozogni is fog. A “közvetítés” legfeljebb 60 percig tart majd, de bármikor dönthetünk úgy, hogy megszakítjuk az “adást”.

A fejlesztés az ígéretek szerint rövidesen az androidos és az iPhone-os alkalmazásban is elérhető lesz.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook Messenger újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Veszélyben az osztrák oltási terv

Veszélyben az osztrák oltási terv

Kováts Adél: A nemzeti kultúra egy rendkívüli része elveszik – Búcsú az Ódrytól

Kováts Adél: A nemzeti kultúra egy rendkívüli része elveszik – Búcsú az Ódrytól

Virtuális térben indul a davosi konferencia

Virtuális térben indul a davosi konferencia