szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagy hangsúlyt kapott a Messenger a Facebook szokásos éves fejlesztői konferenciáján, az F8-on. Több újdonság is jön az üzenetküldő szolgáltatásba, ami így már nagyon nem csak egy chatprogram.

A Facebook által közölt adatok szerint a közösségi oldalon mintegy 60 millió cégnek van saját profilja, ezek 80 százalékával pedig Messengeren (értsd: chaten) is felvehetjük a kapcsolatot. Zuckerbergék szerint éppen ezért a legfontosabb feladat, hogy a keresletet és a kínálatot (vagyis a felhasználókat és a cégeket) közelebb hozzák egymáshoz. Éppen ezért az F8 fejlesztői konferencián elsőként a Messenger új funkcióit mutatták be.

Az egyik ilyen új funkció a felfedezésre szolgáló Discover részleg, melyet egyelőre csak néhány amerikai felhasználó érhet el. Az ehhez tartozó gombra nyomva a cégek között keresgélhetünk: a legnépszerűbbek az oldal tetején foglalnak helyet, lejjebb pedig akár kategóriánként is válogathatunk az ajánlatokból. Ezen kívül egy keresőmező is segíti a felhasználót, hogy minden céges oldalt megtaláljon.

Ennél eggyel praktikusabbak lesznek az új QR-kódok. A mobil kamerájával beolvasva az adott eseményhez (legyen az egy kosármeccs vagy egy koncert) tartozó chatbotot érjük el, hogy rajta keresztül megtudjuk a legfontosabb információkat.

Sokak számára igazán hasznos újdonságot a Messengerbe épített üzleti “bővítmények” jelentik majd. A segítségével mostantól akár csoportosan is beszélgethetünk egy céggel, a csoporthoz pedig bármikor hozzáadhatunk egy botot, vagy megoszthatjuk velük a kedvenc zenénket.

Mindezek mellett a Messenger digitális asszisztensét, az M-et is továbbfejlesztették, hogy még kifinomultabb módon segíthessen a felhasználónak. Emellett az ismerősöket is könnyebben lehet majd kihívni egy körre, és összemérni, melyikünk az ügyesebb.

Ha máskor is tudni szeretne a Messenger új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!