szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legújabb videochat app hátterében a Tumblr áll, bár ez nem jelenti azt, hogy ezután alkalmazásokat fog fejleszteni. Inkább érdekes kísérletként tekintenek az újdonságra.

Meglepő, hogy épp a Yahoo tulajdonában lévő blog-platform, a Tumblr ad ki csoportos videochatelős appot. A Cabana nevű alkalmazás a Tumblr első ilyesfajta próbálkozása.

A Cabana segytségével akár hat felhasználó is videobeszélgethet egyszerre, és akár YouTube-videókat is streamelhetnek a csevegés közben. Bár az app nem kifejezetten a tinik számára készült, a tesztek során leginkább a 13-18 évesek körében teljesített jól.

©

A Tumblr alapítója és vezérigazgatója, David Kamp elmondta, hogy valósággal beleszeretett az alkalmazásba, amikor néhány hónappal ezelőtt meglátta a demóját. Az alapötlet az volt, hogy intimebb élményt kínáljon a felhasználóknak, mint a Tumblr, ahelyett ugyanis, hogy idegenekkel osztoznának meg az érdeklődési körükbe eső dolgokon, a Cabanát a kontaktjaikkal, személyes ismerőseikkal használhatják.

A Cabana iOS-es változata már letölthető az App Store-ból, az androidos app májusban érkezik a Google Playbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
4,3 másodperc alatt 0-ról 200 km/h-ra: nem rakéta, hibrid autó

4,3 másodperc alatt 0-ról 200 km/h-ra: nem rakéta, hibrid autó

Az utolsó egyedek sejtjeiből támasztanának fel egy kihalt orrszarvú fajt

Az utolsó egyedek sejtjeiből támasztanának fel egy kihalt orrszarvú fajt

A Skoda leleplezte első elektromos divatterepjárója szemrevaló külsejét

A Skoda leleplezte első elektromos divatterepjárója szemrevaló külsejét