szerző:
hvg.hu

A Nintendo elnöke a cég pénzügyi eredményeinek ismertetése során egy mobiljátékra is kitért.

Néhány hónappal ezelőtt, december közepén jelent meg a Nintendo mobiljátéka, a Super Mario Run az Apple mobileszközeire. Óriási volt az érdeklődés, a megjelenés utáni négy napban több mint 40 milliószor töltötték le az appot.

Az androidosoknak azonban várniuk kellett, egészen márciusig, de hogy ezen felhasználók körében is óriási volt a siker, azt jól jelzi, hogy idáig 150 milliószor töltötték le a játékot.

©

A Nintendo 569 millió dolláros profitot könyvelhetett el december végéig, és ehhez 53 millió dollárral járult hozzá a Super Mario Run, amelyet addig 78 milliószor töltöttek le. A beszámolóban egy másik játék is szóba került, a Fire Emblem: Heroes, ezt ugyan kevesebbszer töltötték le, viszont összességében több pénzt hozott a cégnek. Ez nem meglepő, a Super Mario Runért ugyanis csak egyszer kell fizetni, a másik játékban viszont játékon belüli vásárlási lehetőségek vannak.

A Nintendo merész terveket dédelget 2018 márciusáig, 121 százalékkal szeretné növelni üzemi profitját. Reményeit alátámasztja a március elején debütált Switch konzol iránti erős kereslet, a készülékből 10 millió darabot szeretnének értékesíteni a következő évben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!