szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy egyébként is feszültségteli helyzetben csalók próbálnak meg visszaélni a Telekom nevében, adategyeztetés címén.

Jól sejtettük, hogy a feltöltőkártyás ügyfeleket és rokonaikat bosszantani fogják a kormány által terrorelhárítra hivatkozva behozott új, a korábbinál jóval szigorúbb szabályok. A szabályozásnak több, a mindennapokra is hatással lévő eleme van (ezeket itt találja), a következő öt hétben a legfontosabb a kötelező adategyeztetés.

Aki feltöltőkártyásként nem végzi el az adategyeztetést, annak egyszerűen deaktiválják SIM-kártyáját, és végérvényesen megszüntetik a hívószámát. (Korábban megírtuk, hogyan csinálhatja meg legegyszerűbben az adategyeztetést, itt olvashatja.) A folyamat nem mindenhol zajlik zökkenőmentesen – éppen ezzel élnek vissza most bűnözők is, akik így tovább borzolják az ügyfelek, no meg a szolgáltatók kedélyeit. Alighogy megírtuk, hogy a Vodafone ügyfeleit csalók hívogatják, egy hasonló felhívás jelent meg a Magyar Telekom Facebook-oldalán.

A vállalat szerint csalók a jelenleg folyamatban lévő Domino-adategyeztetésre hivatkozva hívják fel ügyfeleiket és kérik, hogy küldjenek sms-t egy egy általuk megadott számra. A Telekom felhívja mindenki figyelmét, hogy ugyan az adategyeztetéssel kapcsolatban valóban megkeresik ügyfeleiket, de kizárólag egy tájékoztató üzenetet küldenek nekik arról, hogy szükség van az egyeztetésre. A szolgáltató (ahogy a Vodafone és a Telekom, úgy a Telenor sem) nem hívogatja ezzel kapcsolatban ügyfeleit, és főleg nem kérik azt, hogy az ügyfelek sms-ben küldjék el bárkinek adataikat. Jobb tehát, ha végig sem hallgatja a csalókat, egyszerűen csak nyomja ki a hívást.

Sms-es adategyeztetésre egyébként nincs is lehetőség, a törvény szerint ezt kizárólag az itt felsorolt a csatornákon tehetik meg az ügyfelek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb halálos áldozatokkal járó vonatbaleset történt Egyiptomban

Újabb halálos áldozatokkal járó vonatbaleset történt Egyiptomban

Ebben a 45 éves törökbálinti Trabiban csak 45 ezer kilométer van

Ebben a 45 éves törökbálinti Trabiban csak 45 ezer kilométer van

Radar360: Nyitnak az iskolák, szuperligát indítanak a nagy fociklubok

Radar360: Nyitnak az iskolák, szuperligát indítanak a nagy fociklubok