szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Diplomaosztója törölve, nincs mit kiosztatnunk. Ilyen üzenet fogadta csütörtökön az Edinburgh-i Egyetem végzőseit.

Az Edinburgh-i Egyetem ugyan szerepel azon intézmények listáján, ahova a világon a legnehezebb bejutni, de több hallgató azt is hitte néhány órája, hogy elvégezni is váratlanul nehéz lesz. Az intézmény rendszere ugyanis csütörtökön a korai órákban egy nem várt levelet küldött ki végzőseinek – írja a BBC.

Rögzítettük, hogy regisztrált az idei diplomaosztóra, de hiába: adataink szerint várhatóan nem fogja tudni idén befejezni tanulmányait, így valószínűleg majd csak a következő eseményre lesz hivatalos – erről szólt az értesítés, amely szerint a hallgatóknak sajnos nem sikerült elég kreditpontot összegyűjteniük.

A tanulmányi osztály elismerte, sok olyan diák kapta meg a tájékoztatást, akik abszolút teljesítették a követelményeket. Az intézmény szóvivője szerint rendszerhibáról van szó.

Hogy pontosan mi történt, azt egyelőre vizsgálják, de a rendszerhiba nem a levelezőrendszerben alakulhatott ki. Erre utal legalábbis a BBC által megkérdezett egyik diák beszámolója. Calum Mackie szerint az e-mail olvasása után meglehetősen kétségbeesett, ezért rögtön belépett az egyetem tanulmányi rendszerének felületére, de ezután csak tovább romlott a kedve: a rendszer is azt mutatta, hogy eddigi teljesítménye nem lesz elég a diplomához.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Titkolja az Agrárminisztérium a Rogán Barbara családjához köthető milliárdos pályázat részleteit

Titkolja az Agrárminisztérium a Rogán Barbara családjához köthető milliárdos pályázat részleteit

Irán-barát milíciára mért csapást az Egyesült Államok Szíriában

Irán-barát milíciára mért csapást az Egyesült Államok Szíriában

Ausztria is beszállhat az orosz koronavírus elleni vakcina gyártásába

Ausztria is beszállhat az orosz koronavírus elleni vakcina gyártásába