szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A HMD, felbuzdulva a Nokia 3310 sikerén, nem zárja ki, hogy a régi-új készüléket esetleg újabbak, a múltban népszerű modellek felfrissítése követi.

Az idei Mobile World Congress szenzációja volt a nagy klasszikus telefon, a Nokia 3310 új köntösbe öltöztetése. A készülék véleményünk szerint elég buta lett, de nem elég régi. A gyártó szerint ugyanakkor akkora sikere van, hogy a Nokia márkájú telefonokat fejlesztő finn HMD azt fontolgatja, további retro-készülékekkel bővíti a kínálatot.

Pekka Rantala, a cég marketingigazgatója pozitív fejfájásról beszélt a TechRadarnak azzal kapcsolatban, hogy olyan erős a kereslet a 3310-esek iránt, hogy hovatovább gondot jelent a kínálat biztosítása. Pontos eladási számokat ugyan nem említett az igazgató, azt azonban elárulta, hogy a készülék kereskedelmi sikere őket is elgondolkoztatta, és úgy véli, ki is jelölt egy jövőbeli utat a számukra.

Nokia N-Gage: akár ezt is fel lehetne újítani
©

A kérdés csak az – veti fel a TechRadar – melyik klasszikus Nokia-telefont kellene új életre keltenie a HMD-nek. A Nokia 8210-est, a Nokia N95-öt vagy a N-Gage-et? A marketingigazgató mindemellett nem hagy kétséget afelől, hogy összességében nem kívánnak nosztalgiautazáson részt venni, továbbra is friss, modern módon szeretnék népszerűsíteni a Nokia márkát, azaz elsősorban a minden szempontból új eszközökre szeretnének koncentrálni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Váratlan fejlemény: tintahalak sikeresen teljesítették a pillecukortesztet

Váratlan fejlemény: tintahalak sikeresen teljesítették a pillecukortesztet

Miért gyakoribb a válás a lányos szülőknél?

Miért gyakoribb a válás a lányos szülőknél?

Civil Közoktatási Platform: Táppénzt a szülőknek, oltást a pedagógusoknak!

Civil Közoktatási Platform: Táppénzt a szülőknek, oltást a pedagógusoknak!