szerző:
hvg.hu

Aki esetleg péntek délután tévedt életében először a BKK Facebook-oldalára, valószínűleg kétszer meggondolja, kifizesse-e a társaságnak akár egy jegy árát is.

Megállás nélkül záporoznak a negatív kommentek a BKK Facebook-oldalára azóta, hogy kiderült: feljelentették a nemrég indított online jegyrendszert lebuktató 18 éves fiút, aki ellen rendőrségi eljárás indult. Legyen szó nosztalgiajáratról vagy valamilyen fennakadásról, mindegyik poszt alatt gyülekeznek a dühös hozzászólások a feljelentés miatt.

A BKK Facebook-oldalára adott legrosszabb, egycsillagos értékelések száma az elmúlt órákban kilőtt: 14 óra előtt még ezer alatt volt a számuk, fél öt körül azonban átlépte a tízezret, és valószínűleg még nincs vége.

Volt olyan, hogy az egycsillagos értékelések száma szinte egy pillanat alatt ugrott meg egyszerre több ezerrel. Ezzel egy időben eltűnt az ötcsillagos, vagyis a legjobb értékelések egy része, valószínűleg az eddig elégedett ügyfelek is módosították vagy visszavonták korábbi értékelésüket - akik nem voltak túl sokan egyébként sem.

A könnyen meghackelhető online jegyrendszert kifejlesztő T-System német anyavállaltának Facebook-oldala is kapott több száz egycsillagos értékelést. A magyar felhasználók egy része angol nyelvű kommentekben indokolta meg a döntését. Mindannyian jelezték, hogy csapnivaló minőségű jegyrendszert fejlesztett ki a cég magyarországi leányvállalata, mégis a rendőrségen kötött ki az a 18 éves fiú, aki ráirányította a figyelmet a hiányosságokra.

Közben a korábbi tüntetésekről ismert Occupyoktogonbázis hétfő estére demonstrációt szervez a Rumbach Sebestyén utcába "az etikus hacker srác meghurcolása miatt".

Vitézy: A valódi felelősség azoké, akik egy ilyen amatőr rendszert átvettek

A BKK volt vezérigazgatója is reagált péntek délután Facebook-oldalán a botrányra.

„Ha valaki besétál a BKK ügyfélszolgálatára, megpróbál venni egy bérletet 50 forintért, legnagyobb meglepetésére azt meg is kapja annyiért, majd nem utazik vele, hanem jelzi hivatalosan a BKK-nak, hogy valami nem stimmel, akkor ezzel bűnt követne el? Nagy baj lenne, ha igen. Nem tudhatom, ez a fiú mit csinált pontosan – de az ügy szinte minden lépése a nyilvánosság előtt zajlott. Márpedig, ha a fenti történet zajlott le, csak épp nem papírbérlettel, hanem a digitális térben, akkor a valódi felelősség azoké, akik egy ilyen amatőr rendszert átvettek, üzembe helyeztek és mind a mai napig működtetnek” – fogalmazott Vitézy, aki jelenleg a Közlekedési Múzeum megbízott főigazgatója.

Itt tartunk most. Ha értesülni szeretne a fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az autisták elhivatottak és megvesztegethetetlenek, nem csoda, ha kapkodnak értük

Az autisták elhivatottak és megvesztegethetetlenek, nem csoda, ha kapkodnak értük

Szaúd-Arábia akarja kivizsgálni a követségen megölt újságíró ügyét

Szaúd-Arábia akarja kivizsgálni a követségen megölt újságíró ügyét

Kerítést húznának és biztonsági őröket állítanának a Hős utcai gettóba

Kerítést húznának és biztonsági őröket állítanának a Hős utcai gettóba

Merkel bekeményít: itt az első pofon a szaúdi újságíró halála ügyében

Merkel bekeményít: itt az első pofon a szaúdi újságíró halála ügyében

A nap videója: a szupersportautó, ami minden pillanatban máshogy hasítja a levegőt

A nap videója: a szupersportautó, ami minden pillanatban máshogy hasítja a levegőt

Sok lapot szokott nyitva tartani a Chrome-ban? Önnek találták ki ezt a bővítményt

Sok lapot szokott nyitva tartani a Chrome-ban? Önnek találták ki ezt a bővítményt