szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jelezni akarták, hogy támogatni kell az etikus hekkerek tevékenységét, mert ebből a cégek csak profitálhatnak.

Térítésmentesen végezheti el a Green Fox Academy négyhónapos szoftverfejlesztési vagy hardverprogramozási képzését az a 18 éves fiú, aki ellen rendőrségi eljárás indult, miután fgyelmeztette a BKK-t az online jegyrendszer hibáira. A képzések bruttó piaci ára 1,3 millió forint.

A hatalmas vihart kavaró botrány etikus hekkere eldöntheti, hogy melyik kurzust szeretné választani, majd egy felvételi után meg is kezdheti a tanulmányait. Az informatikai képzéssel foglalkozó Green Fox Academy az ösztöndíj felajánlásával jelezni akarta, hogy támogatni kell az etikus hekkerek tevékenységét, mert ebből a cégek csak profitálhatnak.

A 18 éves fiú 50 forintért vett kamu e-jegyet a BKK-nál, hogy bebizonyítsa, a rendszer nem működik jól.  A Facebookon felháborodva reagáltak az emberek arra, hogy a BKK e-jegyrendszerének lebuktatója ellen rendőrségi eljárás indult.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!