szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ideje volt már, hogy új csúcskártyával rukkoljon ki az AMD, mivel a Fury X-et még 2015-ben mutatta be.

Az AMD már többször is szivárogtatott ki részleteket a Vega architektúráról az elmúlt évben, és tegnap végre lerántotta a leplet új GPU-iról, amelyek közül a zászlóshajó modell egy folyadékhűtéses grafikus kártya.

Az RX Vega 64 folyadék- és léghűtéses változatban jelenik meg. A folyadékhűtéses modell a legnagyobb teljesítményű Vega-kártya, 64 számítási egységet tartalmazó teljes értékű Vega 10-es GPU-val. Az alapórajele 1406 MHz, és boost mellett 1677 MHz is elérhető. A teljesítménye 13,7 teraflop lehet. A léghűtéses, ugyancsak 64 CU-t tartalmazó RX Vega 64 órajele 1247 MHz (1546 MHz), a teljesítménye 12,66 teraflop. Mindkét kártya az Nvidia GeForce GTX 1080-nal versenyezne.

©

Az Nvidia GeForce GTX 1070 ellenébe küldené a ringbe az AMD az RX Vega 56-ot, amelynek – ahogy arra a neve is utal – csak 56 CU-ja van (nyolcat letiltottak a 64-ből). 1156 MHz az alapórajele, boosttal 1471 MHz lehet. A teljesítménye 10,5 teraflop. Az AMD különféle csomagokban (monitorral, játékokkal, CPU-val együtt) árulja majd szeptembertől a kártyákat. Ezek ára 400-700 dollárig terjed.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bruce Springsteen 500 dolláros bírságot kapott

Bruce Springsteen 500 dolláros bírságot kapott

Marabu Féknyúz: Tavasz van, konzultáljunk!

Marabu Féknyúz: Tavasz van, konzultáljunk!

Már korábban is késelhetett a Deák téri kettős emberölés egyik gyanúsítottja

Már korábban is késelhetett a Deák téri kettős emberölés egyik gyanúsítottja