szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebook tavasszal bejelentett adományozó lehetőségével függ össze egy új, remélhetőleg mielőbb Magyarországra is érkező funkció: születésnapunkon jótékonykodásra is kérhetjük ismerőseinket, ahelyett, hogy haszontalan dolgokat adnának nekünk.

Olvasóink többsége bizonyára kapott már teljesen haszontalan dolgokat születésnapi ajándékként, amelyeknél már sajnáltuk azt a pénzt is, amit például a sokadik bögrénkre költöttek. A Facebook új funkciójával az ilyen eseteket lehet megelőzni: egyelőre csak az Egyesült Államokban arra lehet kérni ismerősöket, hogy születésnapi ajándékként az általunk kiválasztott adománygyűjtést támogassák annyi pénzzel, amit ránk szánnának.

Ez a funkció összefügg azzal a márciusi fejlesztéssel, amely magát az adománygyűjtést tette lehetővé a közösségi oldalon.

©

A Facebook két héttel a születésnapunk előtt adja meg a lehetőséget, hogy kiválasszunk egy szimpatikus adománygyűjtést. Csak az amerikai jótékonysági szervezetekkel kapcsolatban 750 ezer ilyen lehetőség van a közösségi oldalon, így bőven lehet majd miből válogatni.

Ha kiválasztottuk az adománygyűjtést, a Facebook nem csak a születésnapunkat jelzi majd az ismerőseinknek, hanem azt is, hogy milyen adománygyűjtést választottunk ki, hogy inkább azt támogassák valami haszontalan ajándék helyett. Ez pár kattintással megoldható számukra, ehhez persze kell a pénzutalási lehetőség is, amit az Egyesült Államokban már két éve bevezettek, és már nagyon várjuk, hogy világszerte is legyen ilyen lehetőség.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újítás a notebookoknál: láthatatlan kamerát tenne a képernyőbe a Samsung

Újítás a notebookoknál: láthatatlan kamerát tenne a képernyőbe a Samsung

Mind az 50 amerikai államban erőszakos zavargásoktól tartanak Biden beiktatása alatt

Mind az 50 amerikai államban erőszakos zavargásoktól tartanak Biden beiktatása alatt

Szélsebesen válogatja a szemetet egy amerikai robot – videó

Szélsebesen válogatja a szemetet egy amerikai robot – videó