szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb bekezdéssel gazdagodik a Debreceni Egyetem botrányának online kommunikációs fejezete. Rákosi Mátyás most nagyon örülne, de alighanem így is van, aki elégedett.

A múltat végképp eltörölni – a kommunizmus története során gyakran idézett tétel napjaink valóságává vált annál a Debreceni Egyetemnél, amelynek Facebook-oldala hétvégén percek alatt beszakadt, miután kiderült, hogy az intézmény szenátusa díszpolgári címet ad Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. A Facebookon sok ezer egyes értékelés mellett 1,3 csillagra zuhant az intézmény értékelése, amit úgy oldottak meg, hogy egyszerűen lekapcsolták az értékelés lehetőségét.

Ezt a döntést “online kommunikációs szempontból nem feltétlen szerencsésnek” neveztük, de ami azóta történt, az – egy szakszerűen működő szervezetnél, illetve egy akármennyire is szakszerűtlenül működő közfenntartású intézménynél – teljességgel elfogadhatatlan és vállalhatatlan. Az 1-5 csillagos értékelések deaktiválása után vélemények írására továbbra is volt mód, látogatói bejegyzésként. Ugyan ezek írására továbbra is megvan a lehetőség, de történt azért egy apróság: a hivatalos egyetemi Facebook-oldalról egyszerűen letörölték az elmúlt napokban érkezett összes kritikus véleménynyilvánítást. Azok véleményét, akik pénzéből egyáltalán működhet a (köz)intézmény.

A látogatói bejegyzések – helye
©

Egy visszafogott, egy közepes és egy meglehetősen erős kritikát még sikerült lementenünk, ide kattintva, korábbi cikkünk végén olvashatja őket.

A Debreceni Egyetem küldetésnyilatkozatában egyébként az olvasható, hogy az intézmény "a hatékonyságra és a válaszadó képesség növelésére" törekszik.

Ha tudni szeretne a fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem gyomorrontása, koronavírus-fertőzése volt az F1-es Lance Strollnak

Nem gyomorrontása, koronavírus-fertőzése volt az F1-es Lance Strollnak

Megbüntette a Heinekent a versenyhivatal

Megbüntette a Heinekent a versenyhivatal

Jót tett a koronavírus-járvány a Logitechnek, dől a pénz a céghez

Jót tett a koronavírus-járvány a Logitechnek, dől a pénz a céghez