szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 2017-es IFA-ra időzítve jelentette be a Microsoft a nagy őszi Windows-frissítés dátumát.

A Windows 10 az utolsó Windows-rendszer, abban az értelemben, hogy állandóan frissítik, azaz nem lesz Windows 11 vagy Windows 12. Évente két nagy frissítés várható, az egyik tavasszal, a másik ősszel.

Az őszi frissítés, a Windows 10 Fall Creators Update (őszi alkotói frissítés) időpontját a ma megnyílt berlini IFA-n tartott sajtótájékoztatója keretében jelentette be a Microsoft: október 17-től kezdik eljuttatni a felhasználókhoz. Annak ellenére, hogy a Microsoft ezt nem mondta ki konkrétan, valószínűnek tűnik, hogy a frissítés fokozatosan válik elérhetővé a felhasználók számára, ahogy a visszajelzések alapján javít a Microsoft a kompatibilitási problémákon.

©

Hogy milyen új funkciókat hoz a Windowsba az őszi nagy frissítés, arról itt olvashat. Várhatóan megválrozik a Windows megjelenése is, itt nézheti meg, hogy milyen lesz.

A berlini eseményen Terry Myerson ügyvezető alelnök, a Windows és eszközök csoport vezetője büszkén újságolta, hogy immár legalább 500 millió eszközön fut a Windows 10, és ezzel a világ legnépszerűbb Windows-verziójává vált. Más kérdés, hogy független piackutatók szerint a Windows 7 vezeti a sort, nagyjából 50 százalékos piaci részesedéssel, és ennek körülbelül a fele a Windows 10-é.

Úgy tűnik, hogy a Fall Creators Update véglegesítésére szeptember végén vagy október elején kerülhet sor.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!