szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft a tavaszi Creators Update frissítőcsomag kiadása után újabb pakkal készül a felhasználóknak: a Fall Creators Update-tel.

Miközben a Microsoft alig egy hónapja tette elérhetővé a Windows 10 nagy tavaszi frissítőcsomagját, a Creators Update-et, a fejlesztők már javában azon dolgoznak, hogy elkészüljön a következő pakk. A cég az éves Build fejlesztői konferencián bejelentette, szeptemberben újabb nagy frissítés érkezik az operációs rendszerhez, ami már 500 milliónál is több gépen fut. A nagy pakk szlogenje most a folyamatosság biztosítása lesz.

A Fall Creators Update nevű csomagba bekerülő egyik új funkció a Timeline nevet kapta. Ez egy kicsit olyan, mint a számítógépünk “facebookos idővonala”. Minden mozzanat szerepel majd rajta, időrendben, amit az elmúlt 24 órában csináltunk a számítógépen, és bármikor visszaugorhatunk egy adott időpillanatra, hogy onnan folytassunk egy adott tevékenységet, ahol éppen akkor tartottunk. Mutatjuk videón.

Ez a Pick Up Where You Left Off nevű funkcióval (magyarul nagyjából: folytasd, ahol abbahagytad) további értelmet nyer, lehetővé teszi ugyanis azt is, hogy a gépen onnan folytassuk a munkát, ahol a mobilunkon abbahagytuk (például egy Word-dokumentumon). Ehhez még egy olyan vágólap is társul majd, amivel eszközökön átívelően vághatunk ki és illeszthetünk be dolgokat. Mindezek mellett a OneDrive fájlkezelését is megújítja a Microsoft, így ugyanis úgy férhetünk majd hozzá a fájlokhoz, hogy a tárhelyet egy másik eszközzel is szinkronizálni kellene.

Emellett megújul majd a Windows és az alkalmazások felülete is – ezzel kapcsolatban korábban már kiszivárgott néhány kép, itt nézheti meg, hogyan fog kinézni a megújított Windows 10.

Ha máskor is tudni szeretne a Windows újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Valóban az értintésmentes fizetés a legbiztonságosabb?

Valóban az értintésmentes fizetés a legbiztonságosabb?

Greta Thunberg mindenkit leparancsolna a repülőről, de van ezzel egy kis probléma

Greta Thunberg mindenkit leparancsolna a repülőről, de van ezzel egy kis probléma

A cserdi kérdés, amely mindenkit foglalkoztat: vétkes vagy áldozat Bogdán László?

A cserdi kérdés, amely mindenkit foglalkoztat: vétkes vagy áldozat Bogdán László?