szerző:
hvg.hu

Helyreállt a világ rendje, nem csak börtönbe nem kell vonulnia a T-Systems és a BKK által összehozott, meglehetősen gyengére sikerült e-jegyrendszert kijátszó fiatalnak, de még a “befektetését” is visszakapta.

Egy szűkszavú, de azért informatív bejegyzés jelent meg hétfő reggel azon a Facebook-oldalon, melyet a BKK-botrány idején indult, és azóta az érintett hackernek tulajdonítanak.

Emlékezetes: a 18 éves fiú a T-Systems által harmatgyengére fejlesztett BKK-s e-jegyrendszer egyik hibáját kihasználva 50 forintért vásárolt magának jegyet a közlekedési vállalat webes felületén. Ezután a T-Systems feljelentette őt, a rendőrség pedig egy kiemelt ügynek járó odafigyeléssel kezelte az ügyet.

Miután a BKK és a T-Systems rossznak tűnő döntések sorozatával igazi botránnyá eszkalálta az alapproblémát, rengetegen álltak ki amellett: nem követett el bűncselekményt a fiatal hacker. Három héttel később a hivatalos álláspont is megváltozott, azóta már nem gyanúsítják bűncselekménnyel. És most "tesztvásárlásának" árát is visszakapta, az nem derül ki a bejegyzéséből, hogy milyen formában és melyik vállalattól.

Ennek kapcsán érdemes felidézni a botrány kapcsán született mémeket, nagyon találó képek születtek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!