szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár Office 2019 lesz a neve, a Microsoft világszerte népszerű irodai programcsomagjának új verziója már jövőre elérhető lesz. Főként az Excelt és a PowerPointot fejlesztik.

Az irodai munkát végzők közül rengetegen a Microsoft irodai programcsomagját használják, ezért jó előre felkészülni, ha megújul a Word, az Outlook, az Echange, a PowerPoint vagy az Excel. Nos, ez legközelebb jövőre történik meg: bár Office 2019 lesz az új verzió neve, de már 2018 második felében elérhető lesz.

A rég megszokott programok és a Skype for Business is a része lesz a csomagnak, és főként két program újul meg. Az Excel új formulákat és táblázatkészítési lehetőségeket kap, a PowerPoint pedig új vizaulizációs lehetőségekkel és animációkkal bővül. Hogy pontosan milyen új funkciókra is lehet számítani, az a következő hónapokban kiderül – ígéri a Microsoft.

A cég hangsúlyozta: bár egyre nagyobb igény van a felhőben tárolható dokumentumokra, továbbra is lesznek az irodai programcsomagnak olyan verziói, amelyek nem a felhőben tárolják a fájlokat, hiszen a Microsoft tapasztalata szerint erre még nem áll készen minden cég.

Az árról még semmit sem tudni, de a legutóbbi, 2015-ben kiadott programcsomag egyszemélyes verziója havi 2099 forintba vagy évi 20 999 forintba került a megjelenéskor, míg a családi verzió évi 30 ezer forintba, vállalati verzió esetén pedig munkatársanként 4-12 euróba.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!