szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hamarosan érkezik a jubileumi iPhone, de úgy tűnik, nem sokáig marad kihívó nélkül.

Ha minden jól megy, akkor november első napjaitól árulják a jubileumi iPhone-t, azaz az iPhone X-et, bár a dátumban azért sokan kételkednek. A telefon valóban nagy dobás lesz, ugyanis a legnagyobb frissítésről van szó, amióta 2007-ben az iPhone megjelent, azonban nagy a valószínűsége, hogy nem lesz sokéig magányos a piacon, ugyanis előbb a Huaweitől jön a Mate 10 Pro, majd csak néhány hónapra rá, már érkezik egy óriási vetélytárs, a Galaxy S9.

Szinte egyöntetű a vélekedés, hogy a Samsung korábban fogja piacra küldeni, mint amit a Galaxy S készülékeknél megszoktunk, sőt olyan hangok is vannak, hogy már januárban bejelentheti, és február elejétől árulhatják a legújabb csúcstelefont.

A Galaxy S9-nek sem lesz a kijelző alá ágyazott ujjlenyomat-olvasója (ez az a technológia, amit ugyan mind az Apple, mind a Samsung preferálna, azonban egyik gyártónál sem tart olyan fázisban a fejlesztés, hogy megkockáztatnák bevezetni mostani telefonjaikba. Hallani viszont arról, hogy a Samsung újdonságában lesz egy környezeti érzékelő (egy szabadalom utal erre), amellyel légszennyezettségi adatokat szolgáltatna az eszköz.

©

Szinte bizonyos, hogy a Galaxy S9 lesz az első olyan eszköz, amelyikbe a Qualcomm Snapdragon 845 chipkészlet kerül (legalábbis az amerikai változatban, a többi régióban a Samsung saját Exynos márkájú SoC-je fog dolgozni). Nem meglepő a dolog, hiszen a Qualcomm és a Samsung már régóta együttműködik, a Galaxy S8-ak is elsőként kapták meg a Snapdragon 835-öt. A 2018-as új lapkakészlet sebességben és teljesítményben messze meghaladja azt, ami eddig volt az androidos eszközöknél, ami igazán jól hangzik, az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy az androidos eszközök nem tudták igazán legyőzni ebben a tekintetben iOS-es konkurenseiket. Az iPhone X állítólag kétszer olyan gyors lesz, mint a Galaxy Note8, amelyik – eddig – a legerősebb hardverrel rendelkezik.

Egyvalamiben viszont teljes az egyetértés a két gyártó és két csúcstelefonjuk között: mind az iPhone X, mind a Samsung Galaxy S9 árcédulájára elképesztően magas számok kerülnek. Ezzel együtt izgalmas, mozgalmas hónapok elé nézünk.

Ha tudni szeretne a fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!