szerző:
Papós Tamás

Az év talán legjobb mobilos ötletének is lehet nevezni az alkalmazást, amellyel a fiatalok kizárólag pozitív élménnyel kommunikálhatnak egymással és egymásról. Az elmúlt hetekben óriási siker lett az amerikai fiatalok körében, a Facebook pedig gyorsan fel is vásárolta.

A Facebook egyszer már lemaradt a fiatalok kedvencéről, és miután nem tudta felvásárolni a Snapchatet, elkezdte lemásolni – óriási sikerrel. Zuckerbergék viszont nem akarnak újra így járni, ezt bizonyítja legújabb felvásárlásuk: mindössze pár hete lett kedvenc a tbh alkalmazás az amerikai fiatalok körében, a közösségi oldal meg is vette azt. Ezen nem is kell csodálkozni: pár hét alatt az amerikai App Store letöltési listájának élére ugrott az app, már több mint 5 millió fiatal használja.

De miért kaptak rá ennyire? Mit tud az app? Nos, azt kell mondjuk, zseniális az ötlet, talán az év legjobbja a kifejezetten fiataloknak szánt alkalmazások között. A tizen- és huszonévesek körében nagyon népszerűek a kérdezz-felelek alkalmazások, főleg az ask.fm, de már egy magyar verzió is megjelent. Ezekkel csak egy a baj: teret adnak az online zaklatásnak – ami Magyarországon minden harmadik gyereket érinthet –, valamint a rosszindulatú pletykáknak és csúfolódásnak. Az Egyesült Államokban jelenleg 34 államban letölthető tbh viszont más.

©

Ezzel az alkalmazással kizárólag jóindulatú kérdéseket lehet feltenni (pl.: ki nevettet meg legjobban az osztályból?, kinek van a legszebb mosolya?, ki szervezi a legjobb bulikat?, stb.), a válaszlehetőségek között pedig ismerősöket lehet megadni. Mindezt persze anonim módon, majd az egymásra szavazók chatelhetnek is egymással, így egymásnak elárulhatják azt is, kik ők.

A fejlesztőket pozitív üzenetekkel árasztották el a fiatalok, egyesek azt írták, hogy depressziójukat segített kezelni az app. A Facebooknak nagyon megtetszett az ötlet, és nem csak a sikere miatt, hiszen új szlogenjéhez is illik az alkalmazás mentalitása, így – ismeretlen összegért – felvásárolták az appot, négy készítője pedig a közösségi oldal központi irodájában folytathatja a munkát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!