szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Komolyabb a kapcsolatuk az egymással online megismerkedőknél, mint hagyományos társkeresés után, de ezt nem feltétlen az internet javára kell írni, előfordulhat egy másik ok is – összegzett egy érdekes nemzetközi kutatás.

Az internetes társkeresésről tettek közzé egy érdekes nemzetközi felmérést, amely szerint az online ismerkedés után létrejött kapcsolatok erősebbek, az érintettek jobban illenek egymáshoz, mint az egymást hagyományosan megismerők.

Az Essex Egyetem és a Bécsi Egyetem közös kutatása azért is fontos, mert nemzetközi szinten már a friss házasságok több mint egyharmada online ismerkedéssel kezdődik. Több tízezer pár megkérdezése mellett az amerikai házasságok adatait is összehasonlították, amelyből kiderült: érezhetően kisebb a válások aránya azoknál a pároknál, akik online társkereső segítségével jöttek össze, de ha válás is a vége, hosszabb idő után történik meg, mint az offline megismerkedő párok esetében.

Ezen felül társadalmi érdekessége is van az online társkeresésnek, a kutatók szerint ugyanis a faji sokszínűséget és faji integrációkat is segítették az ilyen szolgáltatások. A faji sokszínűség változásában a 2000-es évek elején és 2014-ben tapasztaltak kiemelkedő statisztikákat – előbbit általánosságban az online társkeresők népszerűvé válásával magyarázzák, a három évvel ezelőttit pedig konkrétan a Tinder világsikerével, amit a Facebook is próbál utánozni.

A kutatók viszont hangsúlyozzák: nem kell az internetnek tulajdonítani azt, hogy az online ismerkedők kapcsolatai erősebbek. Szerintük ugyanis az állhat a háttérben, hogy az online társkeresőt használók sokkal motiváltabbak a komoly kapcsolatok keresésében, mint akik nem vesznek igénybe ilyen szolgáltatást. Erre mutat rá a Business Insider felmérése is, amely szerint a Tindert használók 80 százaléka komoly kapcsolatot keres.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Millenium Falcon, avagy fapadossal az űrbe – Elon Musk életútja, 6.rész

A Millenium Falcon, avagy fapadossal az űrbe – Elon Musk életútja, 6.rész

Párbeszéd: Teljesen kamu adatokkal is kitölthető a Nemzeti Konzultáció

Párbeszéd: Teljesen kamu adatokkal is kitölthető a Nemzeti Konzultáció

Index-rovatvezető: Nem ismerek olyan újságírót, aki maradna

Index-rovatvezető: Nem ismerek olyan újságírót, aki maradna