szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hackertámadás érte a szcientológia egyház két, magyar szerverekről üzemeltetett weboldalát.

A szervezet közlése szerint az eset október 24-én történt, amikor is azok a biztonsággal tervezett adattároló egységek, amelyek korábban a legnagyobb adatforgalom esetén is maximum 4 százalékos kihasználtságnál jártak, pár perc leforgása alatt túlterhelődtek és leálltak. Az egyház szerint valakik rosszindulatú támadást hajtottak végre.

Korábban az Anonymous hackercsoport nemzetközi szinten több alkalommal is egyértelművé tette harcát a szcientológiával szemben.

Az érintett szerverek a Szcientológia Neked, illetve a Mi az igazság? weboldalakat szolgálják ki. Valószínűleg nem véletlen, hogy a hackerek ezt a két oldalt támadták.

Egyrészt az egyház legfőbb magyar oldalát a szcientológia nemzetközi központjából szolgálják ki, ami jó eséllyel komoly védelemmel van ellátva hasonló támadások ellen – azt pedig túl nagy falat lett volna a támadóknak, akiknek a fent említett két, hazai szerverekről kiszolgált weboldalt is mindössze egy órára sikerült elérhetetlenné tenniük.

Másrészt két megtámadott weboldalt az utóbbi néhány hétben fokozottan használta az egyház. A magyar szcientológusok kommunikációs aktivitása azután erősödött fel, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 40 milliós bírságot szabott ki rájuk, majd egy összehangoltnak tűnő akció keretében a rendőrség, a NAV és az adatvédelmi kérdésekben más esetekben jellemzően nem ennyire érzékeny kormányközeli bulvármédia is megjelent az egyház budapesti székházában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem fogta vissza magát Lázár János, amikor az első hódmezővásárhelyi villamost kommentálta

Nem fogta vissza magát Lázár János, amikor az első hódmezővásárhelyi villamost kommentálta

Megpuccsolt puccs: a több válságtól is sújtott Peru falja az elnököket

Megpuccsolt puccs: a több válságtól is sújtott Peru falja az elnököket

A Brexit nem várt mellékhatása: vége a hosszú nyaralásoknak

A Brexit nem várt mellékhatása: vége a hosszú nyaralásoknak