szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Zero Day Initative (ZDI) által rendezett éves Pwn2Own rendezvényen az iPhone 7, a Galaxy S8 és a Huawei Mate 9 Pro súlyos sebezhetőségeire derült fény.

A múlt héten került sor Tokióban a Pwn2Own rendezvényre (versenyre), és a 32 komoly sebezhetőséget felfedő biztonsági kutatók 515 ezer dollárral lettek gazdagabbak.

A Qihoo 360 Security például egy olyan sebezhetőséget mutatott be, amelyet kihasználva, a wifi segítségével tudnak a hackerek végrehajtható kódot lefuttatni az iPhone 7-eken. A Safarit is meg tudták hackelni a böngészőben és a rendszerszolgáltatásban lévő hibák kihasználásával. A csapat a Galaxy S8-ban is talált sebezhetőséget, a Samsung netes böngészőjét használta fel a kódfuttatáshoz.

A Tencent Keen Security Lab is a wifit használta ki, hogy rosszindulatú programot telepítsen az iPhone 7-re. Ugyanez a csapat mutatta be a legsúlyosabb sebezhetőséget is. A kutatók a Huawei Mate 9 Pro szélessávú processzorán hajtottak végre futtaható kódot, és képesek voltak módosítani az eszköz IMEI számát. A Fluorescence az iPhone 7 Safari böngészőjének hibáját kihasználva tudta kikerülni a böngésző sandboxát, és végrehajtható kódot futtatott a telefonon.

©

Az MWR Labs a Samsung Galaxy S8-ban fedezett fel egy sor sebezhetőséget. 11 biztonsági rést használtak ki, és kódokat tudtak végrehajtani, illetve adatokat tudtak megszerezni a telefonról. Hibákat találtak különféle Huawei alkalmazásokban is, ki tudták kerülni a Chrome-böngésző sandboxát, és adatokat tudtak eltávolítani a Mate 9 Próról.

A ZDI éves versenyén nemcsak a készülékek bugjaira derülhet fény, hanem jó lehetőség is adódik a sebezhetőségek befoltozására. A hibákat bemutatják a gyártóknak, akik itt közvetlenül kérdezhetik a kutatókat. A ZDI ezután 90 napot ad a probléma javítására. Ha ez nem történik meg, és a gyártó nem tud elfogadható magyarázatot adni arra, hogy miért nem javította a sérülékenységet, akkor a ZDI további részleteket ad ki a hibákról.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Mától tesztelik itthon a tanárokat, az USA-ban heteken belül olthatnak

Radar360: Mától tesztelik itthon a tanárokat, az USA-ban heteken belül olthatnak

Decemberben már elkezdődhet a koronavírus elleni oltások beadása az Egyesült Államokban

Decemberben már elkezdődhet a koronavírus elleni oltások beadása az Egyesült Államokban

Megnyitja parkolóját a fővárosi önkormányzat a környéken lakók előtt

Megnyitja parkolóját a fővárosi önkormányzat a környéken lakók előtt