szerző:
hvg.hu

Lehet, hogy még sosem hallott erről az alkalmazásról, de a tinik imádják, a kínaiak pedig nem mindennapi összeget fizettek érte.

Még Mark Zuckerberg is meg tudja számolni egy kezén, hány technológiai céget vett meg legalább 1 milliárd dollárért, ezért is érdekes a hír, hogy a hazánkban egyáltalán nem ismert Beijing Bytedance Technology ilyen összegért vásárolt fel egy alkalmazást. Ami pedig egészen furcsa: a hatalmas összeget egy olyan appért adták, amivel tinédzserek szoktak tátogni ás táncolni slágerekre. Igen, egy videós karaoke app, amivel pár tini már világhírre is szert tett – mármint korosztálya körében.

A magyar tizenévesek körében is népszerű Musical.ly-ről van szó, és a maximum 15 másodperces produkciók kapcsán ilyesmikre kell gondolni. Az előadó nem más, mint az app legnagyobb sztárja, Jacob Sartorius.

Az alkalmazásnak 120 millió aktív felhasználója van, 60 százalékuk 13 és 20 év közötti. A felvásárló cég alkalmazása személyre szabott híreket kínál kínaiaknak, az üzlettel pedig az a célja, hogy világszerte is terjeszkedni tudjon, de a Musical.ly is nagyon jól jár, ugyanis így fel tudja használni a pekingi cég mesterséges intelligenciáján alapuló, nagy sikereket elérő technológiáját – írja a felvásárlásról elsőként beszámoló Wall Street Journal.

Az iparági pletykák alapján egyébként hasonló összegért a Facebook is fel akarta vásárolni az alkalmazást, szintén 1 milliárd dollár körüli összegért, de tavaly nyáron azt az ajánlatot elutasították. A közösségi oldal így is vett nemrég egy tinik körében népszerű alkalmazást, ami szerintünk az év talán legjobb mobilos ötlete.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Igazán drága pesti öltönyszabóhoz járhat Orbán Viktor

Igazán drága pesti öltönyszabóhoz járhat Orbán Viktor

Gulyás Gergely hallgatott a 9 ezer ember kirúgásáról

Gulyás Gergely hallgatott a 9 ezer ember kirúgásáról

Pokolgép ölhetett meg tíz embert egy krími iskolában

Pokolgép ölhetett meg tíz embert egy krími iskolában

"Simonka általában 45 százalékot kért vissza" - Polt Péter meggyanúsítaná a fideszest

"Simonka általában 45 százalékot kért vissza" - Polt Péter meggyanúsítaná a fideszest

Ezért nem tudunk lemondani a státusszimbólumokról

Ezért nem tudunk lemondani a státusszimbólumokról

Felrobbant egy krími iskolai menza, legalább tízen meghaltak

Felrobbant egy krími iskolai menza, legalább tízen meghaltak