szerző:
hvg.hu

Iparági források szerint március vége helyett január elején léphet elő a Samsung a legújabb csúcsmobiljával, a Galaxy S9 és S9 Plus készülékekkel. Az LG is hasonló lépést tehet, de tavaszig az Apple is előhúzna egy készüléket a kalapból.

Nagyon úgy tűnik, hogy egy éven belül két generációnyi Galaxyt mutat majd be a Samsung. A Businesskorea iparági forrásokra hivatkozva ugyanis azt írja, a dél-koreai gyártó március vége helyett már januárban bemutathatja a legújabb csúcsmobiljait, a Galaxy S9 és S9 Plust. Néhány hete ugyanerről az információról lehetett hallani.

A Samsung a mostani Galaxy S8 (és 8 Plus) csúcsmobilt március 29-én mutatta be a közönségnek, vagyis az S8 és az S9 megjelenése között alig 10 hónap lesz a differencia. Erre valószínűleg a jubileumi iPhone X megjelenése miatt van szükség, hogy a piac mielőbb megkaphassa a várva várt konkurenciát.

Galaxy S9 – egyelőre csak koncepció.
©

A készülék ezek szerint a Las Vegas-i CES-en mutatkozhat majd be. Az eddigi információk szerint ez a készülék sem a kijelzőn keresztül fogja leolvasni az ujjlenyomatunkat, ehelyett a készülék hátoldalára kerülhet a szenzor.

A beszámoló szerint a készülék az S8 után örökölve 5,8 és 6,2 colos Super AMOLED kijelzővel kerül majd piacra, belül pedig a Qualcomm Snapdragon 845-ös processzora dolgozik majd benne. Az érkező erőforrásról itt írtunk korábban.

A Samsung mellett ugyanakkor az LG is januári debütálásra készül, méghozzá a G7-es készülékével. A Samsunghoz képest a cég "csak" egy hónappal hozza előrébb a premiert a szokásosnál. A mobilba szintén a Sanpdragon 845-öst tehetik, a készülék ujjlenyomat-olvasója azonban a kijelzőben kaphat helyet.

©

Ami talán a fenti két gyártónál is érdekesebb, hogy az Apple is hasonló lépésre készül. Ők az iPhone SE2-t szeretnék piacra dobni, elsősorban a feltörekvő piacokon, mint India vagy Indonézia. Az Apple valamikor 2018 első negyedévében mutathatja be a készüléket, ami ujjlenyomat-olvasóval, 2 GB RAM-mal, 32 GB tárhellyel, 5 megapixeles előlapi és 12 megapixeles hátoldali kamerával, valamint az A10-es processzorral érkezhet. A készüléken a pletykák szerint iOS 11 fut majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!