szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Samsung bejelentette, hogy elindította 512 GB-os flash tárolási megoldásának tömeggyártását. Ez talán már a Galaxy S9-et is érintheti.

Nem volna meglepő, ha már a Galaxy S9-ben is 512 GB-os fedélzeti tárolásról hallanánk, a Samsung ugyanis bejelentette, hogy elkezdte az embedded Universal Flash Storage (eUFS) tömeggyártását az említett kapacitással. A dél-koreai óriás azt is elárulta, hogy a következő generációs okostelefonokban és tabletekben fogja használni ezeket a tárolókat, bár az eszközöket nem nevesítette.

Ezzel együtt nyugdíjba küldheti a microSD-kártyákat, hiszen ez a tárolási megoldás végre segíthet túllépni a kártyák használatából eredő korlátozásokon – fejtette ki Jaesoo Han, a cég memóriaeladásokért felelős ügyvezető alelnöke. Azt is elárulta, hogy sikerült nyolc, 64-rétegű 512 GB-os V-NAND chipet és kontroller chipet elhelyezni ugyanakkora helyen, mint korábban a 256 GB-os memóriát, amivel jelentősen megnőhet a tárolási kapacitás.

©

A fél TB-os eUFS lehetővé teszi, hogy körülbelül 131 darab, egyenként 10 perces 4K-s (3840 x 2160) videóklipet tároljanak, ami a 10-szerese annak, mint amit a 64 GB-os tárhellyel rendelkező telefonok kínálnak. Az olvasási és az írási sebesség eléri a 860 MB/s-ot, illetve a 255 MB/s-ot, ez azt jelenti, hogy egy 5 GB-os állományt mindössze hat másodperc alatt át lehet vinni.

A Samsung azt tervezi, hogy fokozatosan növeli az 512 GB-os chipek gyártási mennyiségét, de a 256 GB-osokról sem mond le. Bár a Samsung erről nem beszélt, de valószínűnek tűnik, hogy az 512 GB-os eUFS tárolók már a jövő év elején debütáló Galaxy S9-ben megjelenhetnek. Az új fedélzeti tárolási lehetőséggel a legtöbb felhasználó elkerülhetné a kiegészítő tárolás (microSD) használatát, viszont kétségtelenül megnövelné a telefon árát, tekintetbe véve, hogy a 256 GB-os Galaxy Note8 is ezer dollárba kerül.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elfogták a férfit, aki mobilokat rántott ki az utasok kezéből az 1-es villamos vonalán

Elfogták a férfit, aki mobilokat rántott ki az utasok kezéből az 1-es villamos vonalán

Véget ért a szükségállapot Csehországban

Véget ért a szükségállapot Csehországban

A Sinovac vakcinája csak 50,7 százalékban véd a brazil vírusvariáns ellen

A Sinovac vakcinája csak 50,7 százalékban véd a brazil vírusvariáns ellen