szerző:
hvg.hu

A Samsung tervei szerint olyan okostelefont készítenének, amelynek kijelzője nemcsak lekerekített, de a mobil egyik oldalán át is "folyna" a hátlapra.

A Samsung először 2015-ben, a Galaxy S6 telefonjának edge kiadásában tüntette el teljesen az előlapot oldalsó káváját, majd tavaly, illetve az idei S8 esetében alul-fölül is faragtak a kereten. Itt persze nem állnak meg, a továbblépés pedig, úgy tűnik, ismét oldalt következhet be.

Samsung Galaxy S8
©

A LetsGoDigital szúrta ki a Samsung egyik szabadalmát, ami egy két kijelzős mobilt mutat. A képek tanúsága szerint egész pontosan arról van szó, hogy a kijelző "átfolyik" a készülék hátuljára, körbe ölelve azt. A képernyő nagyobbik fele az elülső oldalon lenne, a hátoldalra került, nagyjából fele akkora részen pedig alkalmazások sorakoznának fel.

©
©

A Samsungnak nem ez az első olyan szabadalma, amelynek fókuszában a készülék kijelzője áll. A tervek szerint jövőre például hajlékony kijelzővel ellátott mobilt dobnának piacra Note néven, de már dolgoznak a szó szerint összehajtogatható kijelzőn is. A technológián persze dolgozik a konkurencia is, például az Apple, így kérdés, melyikük ér hamarabb révbe.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!