szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány óra alatt több mint ötödével lett kevesebb a legismertebb virtuális pénz, a Bitcoin árfolyama. A napokkal ezelőtti csúcshoz képest igazi földindulás zajlik.

Az elmúlt napokban már a 20 ezer dollárt is ostromolta a Bitcoin árfolyama, pénteken viszont 13 ezer dollárra esett a szint. Forintba számolva ez úgy néz ki, hogy a héten volt olyan pillanat, amikor 5,3 milliót kellett kifizetni egy darab Bitcoinért, ma volt már olyan, hogy 3,5 milliónál is kevesebbet ért egy BTC. A cikk megjelenésének időpontjában 3,8 millió körülre korrigált az árfolyam.

Hasonlóan esésben van a 187 ezer forint körül álló Ethereum és a most épp 70 körül mozgó Litecoin is.

Akik akkor szálltak be a Bitcoin-üzletbe, amikor még a közvélemény azt sem tudta, hogy mi az a kriptovaluta, nem kellett nagy összeget befektetniük, hogy most milliomosok legyenek. Egész konkrétan pár ezer forint is elég volt hozzá. És aki időben szállt be, annak a mostani csökkenéssel együtt is bőven megérte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eltűnt a kacsacsőrű emlősök fele, veszélyeztetetté kell nyilvánítani a fajt

Eltűnt a kacsacsőrű emlősök fele, veszélyeztetetté kell nyilvánítani a fajt

Kiakadtak a kereskedők, mert két hónap forgalomba helyeztetni egy behozott autót

Kiakadtak a kereskedők, mert két hónap forgalomba helyeztetni egy behozott autót

Tíz dallal búcsúzunk Balázs Fecótól

Tíz dallal búcsúzunk Balázs Fecótól