szerző:
hvg.hu

Az éves visszatekintés során a piackutató cégek a tech-világot is áttekintették. Nincs túl nagy meglepetés a GBH Insights listájában.

A USA Today számolt be a GBH Insights piackutató friss jelentéséről, amelyben az év legkeresettebb idén megjelent tech termékeit tekintette át. Az élen az Apple és az iPhone áll: 223 millió darabot adtak el belőle, többet, mint a top 5-ös lista többi termékéből összesen, viszont kevesebbet, mint a csúcsévben, 2015-ben (230 millió iPhone). Érthető, hogy jól megy az Apple-nek, lévén hogy neki van a legnagyobb profitja egy-egy készüléken.

A lista második helyén a Samsung áll, 33 millió Galaxy S8-ot és Galaxy Note8-ot értékesítettek. Az Amazon okoshangszórója, az Echo Dot a harmadik (24 millió darabbal); egyébként az Amazon statisztikái szerint az összes kategória összes termékéből ez volt náluk a legkeresettebb. A negyedik helyen ismét csak az Apple-t üdvözölhetjük: 20 millió Apple Watchot vásároltak idén. A top 5-be még a Nintendo fért be: 2017-ben 15 millió Nintendo Switch hibrid konzolt tudott eladni.

©

Az Apple iPhone-ja került tavaly is az első helyre, és a GBH Insights elemzője szerint ez 2018-ban sem lesz másként, köszö9nhetően a rengeteg iPhone-felhasználónak, akik készen állnak a frissítésre. Ráadásul hallani olcsóbb, kissé módosított iPhone X-ről, illetve arról is, hogy esetleg az eredeti iPhone X árát is lejjebb vinné az Apple, sőt az elemzők árcsökkentésre számítanak minden olyan iPhone-nál, amelyiknek nincsen élvonalbeli kijelzője.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!