szerző:
hvg.hu

A Twitch és más szolgáltatások után rövidesen a Facebookon is lehet majd nézni videójátékosokat, amint épp játszanak. És ez még semmi: a közösségi oldal, hogy segítse a valóban érdekes adások elkészültét, lehetővé teszi, hogy nézők kisebb összegekkel támogathassák is a nekik tetsző videósokat.

Csak néhány napja robbant a hír, hogy sokévnyi kérlelgetés után a Facebook is belép a videójátékokat streamelő tartalomgyárosok világába, miután az oldal fejlesztői bejelentésekkel foglalkozó részlegén világossá tették, elindítják Gaming Creator Pilot nevű programjukat.

A részletek szerint a Facebook élő videós szolgáltatását használhatják majd a programban részt vevők saját adásaik lebonyolításához. Noha a platform további fejlesztéseket igényel a zökkenőmentes használat érdekében, azt már most tudni, hogy a fejlesztők 1080p/60fps típusú videókat szeretnének viszontlátni. A minőséggel tehát várhatóan nem lesz gond, sőt a hírek szerint a Facebooknál is kifejezetten arra törekednek, hogy minél élvezhetőbb adások születhessenek a jövőben.

Utóbbihoz, illetve a programban részt vevők motiválásához egy speciális előfizetési rendszert is bevezetnek, melynek lényege, hogy azok a videósok, akik valóban tetszetős anyaggal jelentkeznek, támogatói díjban részesüljenek a nézők jóvoltából. A TechCrunch beszámolója szerint 3 dollárról van szó, amit opcionális módon lehet majd befizetni az arra érdemesnek talált felhasználó csatornájára, az azonban nem világos, hogy mennyi lesz, amit ebből a videósok ténylegesen kézhez kapnak majd. Összehasonlításképp: a YouTube például 30 százalékot csíp le a befolyt szponzori díjakból.

További részleteket az áprilisi PAX Easten terveznek megosztani a Facebook részéről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Új betegséget ismert el a WHO: a mentális zavarok közé sorolták be a videojátékoktól való függést

Először jelent meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) különféle mentális zavarokat összegző kiadványa új verziójának első változatában a videojáték-függőség mint létező betegség. Mindez persze nem azt jelenti, hogy minden digitális produktum veszélyt jelentene az életünkre, de egy ilyen kaliberű jelentést, főleg, ha az a WHO-tól származik, tanácsos a komolyan venni.

„Divatszakértők”, „hírességek” és „influencerek” a Ráhel-közeli rendezvényen

„Divatszakértők”, „hírességek” és „influencerek” a Ráhel-közeli rendezvényen

Tragikus testrablós horrorsztoriba keveredett egy brit család

Tragikus testrablós horrorsztoriba keveredett egy brit család

Nem árulta el Lázár, kik a tulajdonostársai a batidai vadászkastélyban

Nem árulta el Lázár, kik a tulajdonostársai a batidai vadászkastélyban

Dobogó szívet még nem dob ki az orvosi csodagép, de amit igen, annak máris örülhetünk

Dobogó szívet még nem dob ki az orvosi csodagép, de amit igen, annak máris örülhetünk

Kiadatási egyezményt kötött Magyarország Thaifölddel

Kiadatási egyezményt kötött Magyarország Thaifölddel

Ilyen a pillanat, amikor szemből jönnek az autópályán – videó

Ilyen a pillanat, amikor szemből jönnek az autópályán – videó