szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha processzor, akkor Intel – gondolhatnánk, és nem is rosszul. Több mint húsz éve az Intel a legnagyobb processzorgyártó, pontosabban az volt, eddig. Most viszont egy másik vállalat orozta el előle ezt a címet.

Trónfosztás történt a chipgyártók világában: a Samsung közzétette 2017-re vonatkozó, kapcsolódó bevételi számait. Míg az Intel 62,8 milliárd dollárnyi bevételt könyvelhetett el, addig a dél-koreai cég félvezető részlege 69,1 milliárd dollárt termelt.

Hogy ez milyen nagy szó, azt alátámasztja, hogy az Intelt 1992 ót nem lehetett letaszítani a trónról, és a tavalyi év volt az első, amikor nemcsak hogy egy másik, de ráadásul nem is amerikai vállalat vette át tőle az első helyet. A The Verge azért rámutat arra, hogy az Intel elsősorban az x86-os processzorokra fókuszál, és ebben az üzletágban verhetetlen. Ezzel együtt pénzügyi tekintetben mégiscsak lekörözte a Samsung.

©

A dél-koreai cég chipgyártó üzletága potenciálisan nőtt az elmúlt években, ami részben a háztartási készülékeibe, a televízióiba, okostelefonjaiba, intelligens eszközeibe kerülő saját gyártású chipjeinek köszönhető. Emellett más cégek számára is szállít processzorokat.

Az a legújabb lépése pedig, hogy ASIC chipjeivel beszáll a kriptopénz-bányászatba, csak tovább növelheti előnyét az Intellel szemben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kevesebb Volánbusz jár majd Budapest és Székesfehérvár között augusztus 20. után

Kevesebb Volánbusz jár majd Budapest és Székesfehérvár között augusztus 20. után

A Gazdaságvédelmi Alapból költ a kormány 7 milliárdot kommunikációra

A Gazdaságvédelmi Alapból költ a kormány 7 milliárdot kommunikációra

Az agresszió akkor sem múlik el, ha kiéljük. Mi legyen hát vele?

Az agresszió akkor sem múlik el, ha kiéljük. Mi legyen hát vele?