szerző:
hvg.hu

A Facebook Messenger fejlesztői már javában tesztelik a Your Emoji nevű új funkciót, ami messengeres fényképünk mellett jelenít majd meg egy emojit – ha akarjuk.

Az, hogy a Facebookon hangulatjelekkel fejezhetjük ki azt, hogy épp mit is csinálunk (vagy csináltunk), valószínűleg nem senkinek nem okoz meglepetést. Igaz ez a Facebook Messengerre is, hiszen lassan annyi különböző emoji (meg persze matrica és GIF) áll a felhasználók rendelkezésére, hogy szinte már írott szöveg nélkül, képpel is könnyen el lehetne kommunikálni. A Messenger fejlesztői azonban csavartak egyet a dolgon.

WABetaInfo osztotta meg azt a Twitterre feltöltött képet, amin feltűnik egy új dolog a Messengerben. Az újítás lényege, hogy a felhasználó kiválaszthat egy hangulatjelet, ami 24 órán át megjelenik majd a fotója mellett a Messengerben, utána pedig automatikusan eltűnik.

A TechCrunch kiderítette, hogy az új funkciót Your Emojinak hívják (magyarul valószínűleg: a te hangulatjeled), és azért tűnhetett fel néhányaknál, mert tesztelik – arra kíváncsiak, hogy milyen formában fogadnák jól a felhasználók.

Az újítással azt szeretnék elérni, hogy valaki ilyen egyszerű módon is képes legyen közölni, hogy mit tervez vagy épp hogyan érzi magát. A Your Emoji a Messenger mobilos változatában, az Elérhető fülön található, a tesztben szereplő felhasználók pedig kedvükre változtathatják meg, hogy épp melyik hangulatjelet szeretnék választani.

Mindez több szempontból is hasznos fejlesztés lehet. Egyrészről így újfajta módon lehet üzenni majd az ismerősöknek arról, hogy épp mit csinálunk. És könnyen, hogy a látott hangulatjel alapján nagyobb valószínűséggel lépnek kapcsolatba azzal az illetővel az ismerősei, aki például egy szomorú emojit választ, mintha "csak" leírná a Facebook hírfolyamába, hogy hogyan érzi magát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hiába az akár többmilliós itthoni fizetés, erre a munkára kevesen alkalmasak

Hiába az akár többmilliós itthoni fizetés, erre a munkára kevesen alkalmasak

Otthagyja az LMP-t az egyetlen európai parlamenti képviselője is

Otthagyja az LMP-t az egyetlen európai parlamenti képviselője is

A pesti optikusdinasztia tagjai már messziről felismerik a szemüveggyilkosokat

A pesti optikusdinasztia tagjai már messziről felismerik a szemüveggyilkosokat

Népszavazással védené meg a Jobbik a lakástakarékokat

Népszavazással védené meg a Jobbik a lakástakarékokat

Kimi Raikkönen nyerte az Amerikai GP-t

Kimi Raikkönen nyerte az Amerikai GP-t

Birkafelvonulás Madridban

Birkafelvonulás Madridban