szerző:
hvg.hu

A tavalyi utolsó negyedéves eladások alapján úgy tűnik, kifejezetten jó az érdeklődés a nagy visszatérő Nokia okostelefonjai iránt – állítja a Counterpoint elemzőcég. Ha nem csak az okos készülékeket számítjuk, akkor még jobban teljesítenek a Nokiák.

A tavalyi év egyik legjobban várt eseménye – legalábbis mobilos fronton – egész biztosan a Nokia márka visszatérése volt. Az egykori király, a 3310-es feltámasztása jó ötletnek bizonyult, és az érdeklődés a gyártó okostelefonjai után is nagy volt. Hogy mennyire, azt egy Twitteren feltűnt bejegyzésből ismerhetjük meg.

A Counterpoint egyik munkatársa, Neil Shah Twitter-bejegyzése szerint a Nokia márka feltámasztására létrehozott finn cég, a HMD Global összesen mintegy 4,4 millió okostelefont adott el 2017 utolsó negyedévében. Persze ez önmagában még nem sok, ha azt vesszük, hogy csupán a piac 1 százalékáról van szó, ugyanakkor ezzel a top 10-es listából éppen kicsúszva a 11. legtöbb telefont értékesítő céggé vált.

Mindez azonban még érdekesebb akkor, ha megnézzük, kiket utasított maga mögé a HMD. Találni köztük néhány igen meglepő nevet is, sőt, ha jobban belegondolunk, a többségük ilyen:

Mindez nem túl meglepő, ha azt vesszük, hogy az Egyesült Királyságban a harmadik legtöbbet eladott okostelefon valamilyen Nokia készülék, de Oroszországban, Vietnamban és a Közel-Keleten is benne volak a top 5-ben.

A Nokia hagyományos mobiljai még ennél is erősebben muzsikáltak: 2017 negyedik negyedévében 20,7 millió darab ment el. Az okostelefonokkal együtt, tehát mindent összegezve a piac 6. legnagyobb szereplőjévé lépett elő a HMD, ami a GSMArena számításai szerint 5 százalékos részesedést jelent.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Balogh Csaba Tech

Nokia 3310: miért is imádtuk annyira a legjobb mobiltelefont?

A 3310-es sokak szerint nemcsak a Nokia, hanem a mobiltelefonok történetének egyik legjobb (ha nem egyenesen a legjobb) darabja. 125 milliónál is többet értékesítettek belőle, és egy eddig mindig megbízhatónak bizonyult kiszivárogtató most közölte: február végén a Nokia nagy visszatérésével a legendás 3310-es is visszatér. A finnek nemzeti hőse személyesen.

Vajon hatékony az online terápia?

Vajon hatékony az online terápia?

Másfél szobás lakásban nyolcan élnek - nem tudják hazavinni a várpalotai tragédiában megsérült fiút

Másfél szobás lakásban nyolcan élnek - nem tudják hazavinni a várpalotai tragédiában megsérült fiút

Erre a befejezésre nem számítanál: a bácsi és a hinta

Erre a befejezésre nem számítanál: a bácsi és a hinta

200 ezer forint feletti fizetést kapnak az Aldi kezdő raktárosai

200 ezer forint feletti fizetést kapnak az Aldi kezdő raktárosai

Ez lesz a magyar pingpong vb logója

Ez lesz a magyar pingpong vb logója

Így teheti sokkal szebbé a Chrome vagy Firefox böngészőjét

Így teheti sokkal szebbé a Chrome vagy Firefox böngészőjét