szerző:
hvg.hu

A Google elkészítette a Gmail alkalmazás újabb, a telefon energiaforrásaival takarékoskodó változatát. A Gmail Go jóval kevesebb memóriát fogyaszt, mint a hagyományos változat.

Az androidos alkalmazások fejlesztői számára komoly fejtörést okoz, hogy sok felhasználónak alsóbb kategóriás mobilja van. Mindez azt jelenti, hogy az app legfrissebb verziója már nem, vagy nem elég hatékonyan fut az adott készülékeken. A Google korábban több alkalmazás (YouTube, Gboard, Google Assistant) egyszerűsített változatát is kiadta, és elkészítette az Oreo csökkentett változatát is, most pedig egy újabbal jelentkezik az 1 GB RAM-nál kevesebb memóriával ellátott készülékek felhasználóinak.

Az olasz forrásra hivatkozó GSMArena beszámolója szerint a Gmail Go egyelőre csak néhány országban elérhető, és csak az Android 8.1 Oreo operációs rendszerre telepíthető, erről a biztonságos weboldalról azonban ön is letöltheti és telepítheti az appot.

Ha máskor is tudni szeretne a Gmail újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!