szerző:
hvg.hu

Nem először érte meg, hogy valaki mélyebben nyúlt a pénztárcájába, és egy Apple okosórát vásárolt. A készülék ismét életet mentett.

Tavaly októberben egy brooklyni férfi életét mentette meg az Apple Watch figyelmeztetése, nemrégiben pedig – írja a Shape Magazin – egy fiatal nő balesete során segített az okosóra.

A 24 éves pennsylvaniai Kacie Andrson a múlt év végén szenvedett közlekedési balesetet. Egy piros lámpánál állt autójával, amelyben kilenc hónapos fiát is vitte, amikor egy részeg sofőr hátulról beléjük szaladt. A nő feje nekicsapódott a kormánykeréknek, majd a fejtámlának, illetve az ablaküvegnek. Hiába volt nyitva a szeme, csak feketeséget látott – mondta el a Shape-nek. Tudta, hogy nem éri el a telefonját, viszont akkor eszébe jutott, hogy szó szerint kéznél van az Apple Watch-ja, amelynek még ilyen állapotban is ki tudta adni a parancsot, hogy hívja a 911-et.

©

Az Apple Watch egyik igen fontos funkciója, hogy közvetlenül lehet vele hívni a 911-et, ha a kapcsolódó iPhone be van kapcsolva és a közelben van (illetve az Apple Watch Series 3-nál már az sem gond, ha kikapcsolt állapotban van a telefon).

A kisbaba megúszta kisebb horzsolásokkal és véraláfutásokkal az esetet, az anyukájának viszont már nem volt ekkora szerencséje, súlyos agyrázkódást szenvedett, sok egyéb sérülése is volt, és még mindig kezelik. Ezzel együtt elmondta, hogy bár két éve viseli az Apple Watch-ot, még sosem használta az SOS-funkciót. Most viszont úgy gondolja, hogy az életét köszönheti neki.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!