szerző:
hvg.hu

Azoknak is kedvezne a Facebook, akik szó szerint szeretik hallatni a hangjukat. Már tesztelik is a funkciót, ami épp ezt az igényt hivatott kiszolgálni.

Úgy tűnik, Mark Zuckerberg nem túlzott, amikor év elején azt mondta, több olyan változtatás is lapul a tarsolyában, amikkel az oldalon töltött időt kívánja jobbá, tartalmasabbá tenni. Ezek közül néhányat már aktiváltak is, most pedig újabb fejlesztés van kilátásában, ami szintúgy a Facebook-vezér által említett, aktív tartalmakat igyekszik – szó szerint – hangsúlyosabbá tenni. Ugyanis már javában tesztelik azt a funkciót, amellyel elsősorban hangos bejegyzések lesznek készíthetők, illetve felmondhatók – és publikálás után ismerőseink által visszahallgathatók.

Az újdonságot, amelynek létezését a TechCrunch érdeklődésére megerősítette a Facebook, egyelőre az indiai felhasználók egy szűk része tudja csak használni. Így vált elérhetővé egy fiatal fiú, Abhishek Saxena számára is, aki gyorsan fotót készített a Voice Clip névre hallgató újításról. A jelek szerint az ilyen típusú bejegyzéseket a többi posztfajtához hasonlóan lehet majd létrehozni, természetesen a rá vonatkozó szabályoknak megfelelően.

Ezek egyike, hogy a klipeket rögzítés után, de még a közzétételük előtt vissza lehet majd hallgatni, ugyanakkor szerkeszteni, hagyományos értelemben véve „javítani” már nem tudjuk. Vagyis ha a hangfelvétel elkészült, de valamiért nem nyerte el a tetszésünket, úgy kénytelenek leszünk újból rögzíteni. Jó hír viszont, hogy a klipek hosszát elvileg nem korlátozzák, így akár a napjainkban népszerű podcast műsorokhoz hasonló felvételek is készíthetők lesznek.

Hogy az újdonság mikor válik széles körben elérhetővé, nem tudni, a Facebook részéről mindenesetre azt mondták, a hangfelvételek nemcsak újfajta kifejezési eszközt jelentenek majd a felhasználók számára, hanem egyfajta könnyítést is: aki eddig nem mert kamera elé állni, de amúgy szívesen megosztaná gondolatait másokkal, úgy hamarosan ilyen formában is megteheti.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

A Facebook nem viccel: Vöröskeresztet csinálnak a legszomorúbb funkcióból

Több humanitárius szervezettel összefogva fejleszti tovább a személyes biztonság ellenőrzésére szolgáló funkcióját a Facebook: a bajba jutottak ezentúl nemcsak a Safety Checket használó önkéntesek segítségét igényelhetik majd, hanem a helyzetnek megfelelő társulás szolgáltatásait is.

hvg.hu Tech

1 órás ultimátumot kap az EU-tól a Facebook és a Google

Az Európai Bizottság legfrissebb ajánlása szerint az internetes kártékony tartalmak az első órákban fejtik ki a legerősebb hatásukat, ezért a megjelenésük után szinte azonnal le kell rájuk csapni. A technológiai cégeknek ehhez igazi moderátorhadsereget kell felállítaniuk.