szerző:
hvg.hu

Bár az új Samsung nagyágyú rendelkezik a vérnyomásméréshez szükséges szenzorral, a vonatkozó környezet eddig hiányzott hozzá. Ezt pótolja most a Samsung, és némi extrával is megfűszerezik, hogy tovább bővítsék a telefonnal elvégezhető egészségügyi mérések sorát.

Alighanem régi adósságát törleszti a Samsung azzal, hogy vérnyomásmérésre is alkalmassá teszi aktuális csúcsmobilját. A Galaxy telefonokon eddig ugyanis „csak” a véroxigénszintet lehetett mérni, illetve az egészségi állapotunkat nyomon követő S Health-nek hála mindezeket adatokká is formálta a készülék, hogy tippet adjon használójának arról, min volna célszerű változtatni.

A néhány hete bemutatott Galaxy S9 már ezen a téren is fejlettebb, de vérnyomásmérést még vele sem lehet végezni, annak ellenére sem, hogy a telefon erre alkalmas szenzora már rendelkezik ezzel a képességgel. Ez azonban hamarosan megváltozik, ugyanis már javában készül a funkcióhoz tartozó környezet, amelyet egy alkalmazás formájában tesznek majd elérhetővé, a gyártó ígerete szerint március 15-én. A méréshez így a már meglévő és későbbi készüléktulajdonosok is hozzájutnak, a funkció nem igényel majd külső eszközt.

A Samsung Galaxy S9-et mi is leteszteltük, az új telefon legérdekesebb funkcióiról és tapasztalatainkról itt olvashat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Németh Szilárd hajlandó bocsánatot kérni

Németh Szilárd hajlandó bocsánatot kérni

Eddig nem tudta, mi hiányzott a fürdőjéből: a Donald Trump-vécékefe

Eddig nem tudta, mi hiányzott a fürdőjéből: a Donald Trump-vécékefe

Theresa May: eltávolításom nem könnyítené meg a Brexitet

Theresa May: eltávolításom nem könnyítené meg a Brexitet

Nemzetek Ligája - Portugáliában lesz a négyes döntő

Nemzetek Ligája - Portugáliában lesz a négyes döntő

Lemondott az LMP kommunikációs igazgatója

Lemondott az LMP kommunikációs igazgatója

Marco Rossi: Ha nem hív edzőnek a Honvéd, most könyvelő lennék

Marco Rossi: Ha nem hív edzőnek a Honvéd, most könyvelő lennék