szerző:
hvg.hu

Bár csak pénteken kezdődik a Samsung új csúcstelefonjának értékesítése, az iFixit csapatához már eljutott egy Galaxy S9. Szét is szedték gyorsan.

Az iFixit csapata rendszeresen szétkapja az új csúcstelefonokat, egyrészt hogy lássa, milyen alkatrészek találhatók bennük, másrészt hogy következtessen a készülék egyszerű vagy bonyolult javíthatóságára.

Legutóbb a Samsung új csúcstelefonja, az általunk valamivel finomabban, de szintén alaposan letesztelt Galaxy S9 került sorra. A készülék szétszedése viszonylag egyszerű volt, akárcsak a Galaxy S8 esetében, most is könnyen el lehetett távolítani a hátoldali üvegborítást, és máris hozzá lehetett férni a telefon belvilágához.

©

Több moduláris komponenst is találtak, például a 3,5 mm-es audio-csatlakozót, az ujjlenyomat-érzékelőt, az előlapi kamera érzékelőjét – ezeket önmagukban, gyorsan lehet cserélni. Ezzel együtt a Galaxy S9 a könnyű javíthatóságot reprezentáló 10 pontból mindössze 4-et kapott. Ennek az volt az oka, hogy a telefon szétszedéséhez időnként nagyon erős ragasztókkal kellett megküzdeni, különösen az akkumulátor esetében.

Bár a javíthatóság szempontjából a Galaxy S9 nincs a csúcson, a hardvereiről elismeréssel szóltak az iFixitesek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Jó tudni: nem csak a pulzust, a vérnyomást is méri a Samsung Galaxy S9

Bár az új Samsung nagyágyú rendelkezik a vérnyomásméréshez szükséges szenzorral, a vonatkozó környezet eddig hiányzott hozzá. Ezt pótolja most a Samsung, és némi extrával is megfűszerezik, hogy tovább bővítsék a telefonnal elvégezhető egészségügyi mérések sorát.