szerző:
hvg.hu

A hazai közélet legfontosabb témáját is érintette röviden az amerikai szenátusi meghallgatásán Mark Zuckerberg.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A Facebook alapító-vezérigazgatóját azután rendelték az Egyesült Államok szenátusa elé, miután kiderült, 87 millió felhasználó adatai kerültek illetéktelen kezekbe, javarészt a Facebook hanyagságából. Az adatokat a Cambridge Analytica nevű cég amerikai és más politikai szereplőket segítve "politikai fegyverként" használhatta.

A nem túl etikus adatgyűjtés, valamint a fejét világszerte felütő orosz propaganda kapcsán a Facebook éppen a magyarországi választások előtt is szóvá tette, hogy szigorításokat vezetnek be és napi szinten milliószámra törlik a felhasználói fiókokat. A magyar idő szerint kedd késő este zajló szenátusi meghallgatásán Mark Zuckerberg megemlítette Magyarországot is. A közösségi oldal alapítója azt mondta: új, mesterséges intelligenciára alapuló eszközöket is bevetettek a "külföldi beavatkozást" segítő kamufelhasználók ellen, és ezeket nem csak az Egyesült Államokban vetik be, hanem a brazil, mexikói, pakisztáni, indiai és magyarországi választások előtt is.

Ha tudni szeretne az ügy fejleményeiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

A Facebook ma mindenkinek feldob egy figyelmeztetést – figyeljen oda rá

A Facebook minden felhasználója, így a magyar felhasználók hírfolyamában is megjelenít majd egy olyan figyelmeztetést, amelynek linkjére kattintva azok egyszerűen áttekinthetik, hogy milyen alkalmazások férnek hozzá a közösségi hálózaton tárolt adataikhoz. A felületen keresztül lehetőségük lesz arra, hogy megvonják az adataikhoz való hozzáférést azoktól az alkalmazásoktól, amelyeket nem kívánnak többé használni.

Csődöt jelentett Amerika egyik legendás bolthálózata

Csődöt jelentett Amerika egyik legendás bolthálózata

Latorcai János kimondta: Mahachulalongkornrajavidyalaya – videó

Latorcai János kimondta: Mahachulalongkornrajavidyalaya – videó

Hasogdzsi-ügy: bizonyítékokat találtak, a szaúdi főkonzul elhagyta Törökországot

Hasogdzsi-ügy: bizonyítékokat találtak, a szaúdi főkonzul elhagyta Törökországot

Keményen odaszólt az amerikai nagykövet Orbánnak

Keményen odaszólt az amerikai nagykövet Orbánnak

Trump szerint mégsem átverés a klímaváltozás, de előbb-utóbb a folyamat magától visszafordul

Trump szerint mégsem átverés a klímaváltozás, de előbb-utóbb a folyamat magától visszafordul

10 ezer óra gyakorlással tényleg profik lehetünk bármiben?

10 ezer óra gyakorlással tényleg profik lehetünk bármiben?