szerző:
hvg.hu

A Nintendo régi konzoljainak feltámasztását látva a SEGA is újra kiadja egykor méltán népszerű játékgépe, a Mega Drive füzetméretű változatát. Noha az elérhető játéklistát egyelőre nem ismertette a gyártó, minden idők egyik legsikeresebb darabja, a Sonic is bizonyára ott lesz rajta.

A videojáték-történelem bár számos, sikeres gépet termelt ki magából az elmúlt évtizedek során, akad néhány, amelyet hosszú évek múltán sem lehet kitörölni az emlékezetből. A Nintendo által kiadott, majd szűk két éve feltámasztott NES, valamint a SEGA Mega Drive-ja is ilyen, de e két eszköz más miatt is izgalmas eseményekkel teli életutat tudhat maga mögött.

A Mega Drive és a NES robbantotta ki ugyanis az első, valóban jelentős konzolháborút, mintegy két csoportra osztva az akkori generációhoz tartozó videojátékosokat. Noha a számokat tekintve a Nintendo győzött (61,9 milliót adtak el a NES-ből), a Mega Drive is szép teljesítményt ért el a maga 39,7 milliós darabszámával, az eladott játékokról már nem is szólva.

Emiatt aztán kicsit úgy tűnik, mintha a SEGA jelen korunkban is revansot venne a régmúlt sérelmei miatt, ugyanis az idei SEGA Fes egyik emlékezetes pontja épp a Mega Drive feltámasztásáról szóló bejelentés volt: Mega Drive Mini néven visszatér a népszerű konzol, mely küllemre teljes egészében elődjét idézi majd, azzal a különbséggel, hogy méretben kisebb lesz, mint az 1988-as változat.

©

A SEGA bejelentéséből kiderült az is, hogy a régi-új gépet egyelőre csak kísérleti jelleggel nevezik Mega Drive Mininek, és amúgy az eredeti konzol 30 éves évfordulója apropóján adják ki, még idén, elsőként Japánban. És nagyjából ennyi, amit tudni lehet róla, ugyanis sem a megjelenésre vonatkozó időpont, sem a konzol ára nem ismert, ahogy az elérhető játéklistát sem részletezte a gyártó.

Utóbbi alighanem a Nintendo által megvalósított forgatókönyvet követi majd, vagyis több, előre telepített játékból választhatnak a tulajdonosok, valószínűleg olyan, méltán népszerű darabok közül is, mint a Sonic. És ha már játékok: az új gép bejelentése mellett a SEGA ígéretet tett arra, hogy 15 régi nagy játékát is elhozza a Nintendo Switch gépeire.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Nagyon megy a Nintendo játékgépe, a PS4 is hasít, a Microsoft hallgat

A komoly bukásként elkönyvelt Wii U után mérhetetlen megkönnyebbülésként érhette a Nintendót a Switch-eladásokkal kapcsolatos legfrissebb hír: a cég újgenerációs konzolja egyértelműen sikeres, a szoftverek pedig köszönik, jól fogynak. Eközben újabb mérföldkőhöz ért a generáció eddigi legsikeresebb gépeként elkönyvelt PlayStation 4 is.

Titkolja a kormányhivatal, hány fát kell kivágni a Gellért-hegyi sikló miatt

Titkolja a kormányhivatal, hány fát kell kivágni a Gellért-hegyi sikló miatt

A Honvédsuli fotósorozatával Bartha Máthé nyerte az idei Capa-Nagydíjat

A Honvédsuli fotósorozatával Bartha Máthé nyerte az idei Capa-Nagydíjat

A Bankszövetség reagált a lakástakarékok kinyírására, meghallja valaki?

A Bankszövetség reagált a lakástakarékok kinyírására, meghallja valaki?

Egy könyv miatt indított Trump kereskedelmi háborút Kína ellen?

Egy könyv miatt indított Trump kereskedelmi háborút Kína ellen?

Népszavazást akar a Momentum a lakástakarékokról

Népszavazást akar a Momentum a lakástakarékokról

Ha ez így folytatódik, senkinek nem éri meg almát termelni - figyelmeztetnek a gazdák

Ha ez így folytatódik, senkinek nem éri meg almát termelni - figyelmeztetnek a gazdák