szerző:
hvg.hu

Hivatalosan ma kezdik árulni a Xiaomi elsősorban játékosoknak szánt telefonját, a megelőző érdeklődés pedig valóban óriási.

Néhány napja jelentett be a Xiaomi egy valóban erős okostelefont, amelyet elsősorban a nagy teljesítményt igénylő játékok szerelmesei favorizálhatnak majd – a készülékről itt olvashatnak.

Hogy mekkora az igény egy játék-központú okostelefonra, azt beszédesen jelzik az értékesítés megkezdése előtti regisztrációs számok: a mai napig már több mint egymillióan regisztráltak a „fekete cápára”, azaz a Black Shark nevű újdonságra. A készülék külön érdekessége egy dedikált gomb, amellyel majd játék módra lehet kapcsolni, ilyenkor megnövekszik a teljesítmény.

©

A telefon iránti, tulajdonképpen látatlanban történő  óriási érdeklődésben komoly szerepe lehet az ár-érték aránynak is, a kínai gyártó ugyanis csúcsspecifikációkat (pl. Snapdragon 845 lapkakészlet, 6 GB, illetve 8 GB RAM, 4000 mAh-s akku, folyadékhűtés) kínál közepes árért (RAM-tól függően 120 ezer, illetve 145 ezer forintnak megfelelő összeg jenben, ugyanis a telefont először Japánban fogják értékesíteni).

Annak ellenére, hogy természetesen nem minden regisztrációból lesz konkrét vásárlás is, ilyen nagy érdeklődés egy épp hogy csak beharangozott telefon iránt, igazán jó hír lehet a Xiaominak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!