szerző:
hvg.hu

Néhány kiszivárgott kép után hivatalosan is bemutatkozott Lara Croft utolsó, Shadow of the Tomb Raider címet viselő kalandja. A most kikerült előzetes alapján úgy tűnik, nemcsak akciódúsabb, de sokkal komorabb történetre is számíthatnak majd a játékosok.

Igen fontos korszak zárul le idén szeptemberben, hiszen érkezik a modern Tomb Raider-játékok utolsó darabja, amely a Square Enix által újragondolt széria harmadik felvonása lesz. A kiadó évekkel ezelőtt döntött úgy, hogy új életet lehel a népszerű videojátékba, és egy trilógiában meséli el, hogyan lett Lara Croftból, a törékeny régészlányból minden idők legharciasabb amazonja.

Bár a készülő új epizódot már hetekkel ezelőtt leleplezték, a címen és néhány képkockán kívül gyakorlatilag semmi egyebet nem lehetett róla tudni. Most azonban kiderült: Lara Croft utolsó kalandja nem csak sötétebb hangulatú lesz az eddigieknél, akcióból is jóval több jut majd.

A zárórész cselekményét felvezető, most kikerült előzetes alapján a játékosok főleg egzotikus helyszíneken játszódó kalandokra számíthatnak. Utóbbit a már (előbb az Amazon kínálatában, később a Twitteren is) megjelent, illetve inkább kiszivárgott képernyőképek is megerősíteni látszanak, ahogy azt a feltételezést is, hogy Lara utolsó kalandja során nem kisebb feladatra vállalkozik, mint a világ megmentése: ezúttal a maja apokalipszis eljövetelét kell megakadályoznia a fiatal sírrablónak.

©
©
©

A program az előző epizódhoz hasonlóan PC-n, Xboxon, és PlayStation 4-en is játszható lesz, a megjelenés időpontja szeptember 14. További részleteket minden bizonnyal az idei E3-on tárnak majd a közönség elé.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A legszemetebb aljamunkát is elvégzik, és ezt nem érzik sértőnek

A legszemetebb aljamunkát is elvégzik, és ezt nem érzik sértőnek

Felvonulás miatt több utcát is lezárnak vasárnap délután Budapesten

Felvonulás miatt több utcát is lezárnak vasárnap délután Budapesten

Michael Bublé: „Ez az utolsó interjúm. Visszavonulok”

Michael Bublé: „Ez az utolsó interjúm. Visszavonulok”

Több politikus és polgármester is Hadházyval tüntet október 23-án

Több politikus és polgármester is Hadházyval tüntet október 23-án

Titkolja a HM, hogy ki használja Orbánon kívül a "nem kormánygépet"

Titkolja a HM, hogy ki használja Orbánon kívül a "nem kormánygépet"

A nővérhiány lesz a Brexit egyik legnagyobb buktája

A nővérhiány lesz a Brexit egyik legnagyobb buktája