szerző:
hvg.hu

Idén is összeállította a laptopgyártók éves rangsorát a Laptop Mag, mely öt kategória alapján pontozta a különféle vállalatok hordozható gépeit. Bőven vannak meglepetések.

Hiába a tetszetős fejlesztések sora, ha telefonról, ha laptopról van szó, sokaknál még mindig a márka az elsődleges (de legalábbis az egyik legfontosabb) szempont, amelyet figyelembe vesznek a vásárlás előtt. Ezért is állítja össze évről évre megbízható rangsorát a Laptop Mag, amely hasznos útmutató is lehet azok számára, akik új notebook beszerzése előtt állnak, vagy más márka után néznének.

A listán szereplő gépek mindegyikét egy 100 pontos rendszer szerint értékelték, a rangsor elkészítéséhez pedig öt dologra kiterjedő szempontot vettek figyelembe: az általános értékelésre 40, a dizájnra 15, a támogatásra és a garanciára 20, a készülék által felvonultatott innovációkra 10, az ár-érték arányt nézve pedig 15 pont volt szerezhető.

A top 10 gyártót rangsoroló lista ezek alapján a következők szerint alakult: tavalyhoz hasonlóan ismét a Lenovo bizonyult a legjobbnak, az összesítés szerint 86 ponttal szerezte meg a dobogó legfelső fokát. Második helyre az őt szorosan követő HP futott be, amely a tavalyi évhez képest két helyet is javított idén, összességében pedig 85 pontot ítéltek meg neki. A bronzérmet érő pozíciót a 82 pontot gyűjtő Dell nyerte.

©

Meglepetések is bőven akadnak, a Microsoft gépei 2017-hez hasonlítva négy pozíciót ugrottak előre, ezzel a lista hatodik helyére tudtak beférkőzni, az Apple viszont két helyet is bukott, amivel így épp a Windowst is gyártó vállalat mögé tudott csak befarolni, 72 ponttal. A Laptop Mag hozzáteszi, mindez persze nem azt jelenti, hogy az almás notebookok rosszak lennének, ellenkezőleg, még mindig a Tim Cook vezette vállalat biztosítja magasan a legjobb szolgáltatástámogatást. Ugyanez mondjuk az MSI-ről már kevésbé mondható el, és részben ezért is sorolták őket – a Samsunggal egyetemben – a 9. helyre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Jó hír: jönnek a brutálisan gyors laptopok

A Core i9 chipet eddig csak asztali gépekbe szerelték a számítógépgyártók, de az Intel most kijött a laptopokba is beszerelhető változattal. Brutális erőt ígérnek.

Egyre rosszabb a levegő minősége, két városban már egészségtelen

Egyre rosszabb a levegő minősége, két városban már egészségtelen

Videó: Belestünk az új felcsúti sportkomplexumba

Videó: Belestünk az új felcsúti sportkomplexumba

Ha jó kis balhét akar látni az X-Faktorból, akkor a tegnapi az volt - videó

Ha jó kis balhét akar látni az X-Faktorból, akkor a tegnapi az volt - videó

Megszüntetné a Fidesz a lakástakarékok állami támogatását

Megszüntetné a Fidesz a lakástakarékok állami támogatását

El tudja képzelni, hogy Alan Rickman legyen a hősszerelmes Hugh Grant helyett?

El tudja képzelni, hogy Alan Rickman legyen a hősszerelmes Hugh Grant helyett?

Ön beköltözne a salemi boszorkányper egyik áldozatának otthonába? Itt a lehetőség!

Ön beköltözne a salemi boszorkányper egyik áldozatának otthonába? Itt a lehetőség!