szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mobilon is jelenthetővé válnak a kellemetlen messengeres üzenetek, így pedig az azokat küldözgető személyek. Az új funkció emellett vészcsengőként is működik majd, ha azt gyanítjuk, valami nagy baj készül a másiknál.

Ha mindenkinek nem is, a Facebook-felhasználók tetemes részének biztosan volt már része néhány kellemetlen üzenetváltásban. Szerencsére az oldalon elérhető eszközöknek hála viszonylag gyorsan kezelhetők a hasonló szituációk, a Messenger mobilváltozata azonban nem rendelkezett ilyen védelemmel. Most ezt is megoldották. A Facebook közlése szerint az újonnan élesített eszköz hasonlóan működik majd, mint az oldal hagyományos változatában már elérhető funkció: a problémahalmazban megadott kategóriák közül (például gyűlöletbeszéd, zaklatás, illegális kereskedelem) választva jelenthetjük a kellemetlennek vélt beszélgetést, így pedig magát a partnert is.

Az űrlap kitöltése néhány másodpercet vesz igénybe, melyet elküldése után az ígéretek szerint azonnal (de legalábbis zárós határidőn belül) kivizsgálja az oldal Community Operations nevű csapata. Ha pedig indokolt, megteszik a szükséges lépéseket, bár utóbbit nem részletezik, így nem tudni, pontosan mivel jár, ha a jelentés okát sikerül is bizonyítani. A nyelvi akadályokkal egyébként valószínűleg nem lesz probléma, a csapat ugyanis 50 nyelven pásztázza majd a beérkező jelentéseket.

A fejlesztés védelmi szempontból is hasznos, a megadott kategóriák között ugyanis nemcsak a zaklatás egyéb vállfajai szerepelnek, hanem például az öngyilkossági kísérlet is, illetve annak megelőzésére tett intézkedések is. Ha valaki ilyen témájú beszélgetésbe fog ugyanis partnerével, az ugyancsak jelenthető lesz, így a Messengerből, egy mobil segítségével tenni tudunk a másik testi épsége érdekében, ha azt gyanítjuk, valami baj készül.

A funkciót egy frissítés formájában ülteti a Messengerbe a Facebook. Ha még nem látja, nézzen rá kicsit később, fokozatosan kapcsolják be.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!