szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Brüsszeli meghallgatása után Franciaországba utazott a Facebook első embere, ahol a világra szintén nagy befolyással lévő kollégájával találkozott.

24 órán belül három fényképet is kitett a Facebookra Mark Zuckerberg. A közösségi oldal alapítója alapvetően az Európai Parlament meghívására érkezett kontinensünkre. Az EP vezetősége lényegében belengette a Facebooknak a vörös zászlót: úgy tűnik, több vezető európai politikus is szívesen kötelezné a vállalatot az önfeldarabolásra.

A Facebook-vezér azért kitett egy képet az EP-látogatásáról is, a fotón Antonio Tajani EP-elnökkel látható.

©

Nem csoda, hogy Zuckerberg annyira siettette a meghallgatás végét. Egyrészt talán mert nem volt túl sok kedve válaszolgatni a kínosabb kérdésekre, másrészt mert sietett: még kedden átrepült Franciaországba, éjjel ugyanis már a Facebook messengeres részlegét vezető David Marcus társaságában szelfizett a Louvre mellől.

©

Mark Zuckerberg persze nem csak egy esti séta kedvéért ment Párizsba: szerdán már a Tech for Good Summit című konferencián vett részt, ami után Emmanuel Macron francia elnökkel közös fotót tett ki. Facebookos bejegyzése szerint a találkozón szó esett Franciaország európai innovációban betöltött központi szerepéről is. A közösségi oldal vezetője azt is megígérte, a következő években továbbra is lesznek központi befektetéseik az országban.

©

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook körüli történésekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Győr egykori MSZP-s polgármestere szerint a Borkai-éra volt a város aranykora

Győr egykori MSZP-s polgármestere szerint a Borkai-éra volt a város aranykora

Amikor valaki az ön bankkártyájával fizet, árgus gépszemek figyelik, mi történik

Amikor valaki az ön bankkártyájával fizet, árgus gépszemek figyelik, mi történik

Hatalmas befektetések érkeznek hozzánk a járvány idején, de nem amiatt

Hatalmas befektetések érkeznek hozzánk a járvány idején, de nem amiatt