szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elon Musk technológiai guru az online fizetés, az űrbisznisz, az autóipar és az akkumulátorgyártás után legújabb ötletével az építőiparnak kíván némi innovációs löketet adni.

Két dologgal egészen biztosan nem lehet "megvádolni" Elon Muskot: hogy ne törné a fejét valami új dolgon és hogy ne akarna pénzt csinálni. (Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez utóbbira a Tesla negyedéves beszámolója – legalábbis rövid távon – azért jócskán rácáfol.) Miután 2016 októberében bemutatta a tetőcserepet, ami 0 felé közelíti az otthoni áramszámlát, most egy egészen új ötlettel állt elő, ami szintén a házakhoz kapcsolódik: téglát akar gyártani.

Ezúttal azonban nem egy high-tech téglára kell gondolni, csupán egy "sima" téglára, az ötlet azonban sokkal logikusabb annál, mint amilyennek elsőre hangzik. Musk nemrég a The Boring Company egyik rendezvényén beszélt arról, hogy az alagútásás során kitermelt talajjal kezdeni kellene valamit.

Az elképzelése szerint extrém magas nyomás és némi cement segítségével téglává préselnék a kitermelt földet, amit darabonként 10 centért, vagyis nagyjából 27 forintért árulnának. Musk szerint ezek minőségre sokkal jobbak lesznek, mint a jelenlegi salak blokktéglák.

Az ötlete egyébként nem újkeletű, egy hónapja már egy Twitter-bejegyzésben megírta, hogy a LEGO-kockákhoz hasonló téglákat akar készíteni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!