szerző:
hvg.hu

Korábban egyszer már elvetettek egy hasonló ötletet, most úgy tűnik, mégiscsak beépítenék a facebookos értesítéseket az Instagramba. A Facebook még több csatornán szeretné beszippantani a felhasználókat.

Nem mondhatjuk, hogy a Facebook és az Instagram eddig sem jártak kéz a kézben, hiszen a képmegosztó saját algoritmusa is a közösségi oldalon bevezetett technikán alapszik. Egy mostani fejlesztés azonban még közelebb hozza egymáshoz a két szolgáltatást, miután az interneten terjedő képek tanúsága szerint többeknél egy miniatűr Facebook-ikon jelent meg az appon belüli profiloldalon.

A Mashable által is kiszúrt újdonság elsősorban a facebookos értesítések egyfajta nyomon követésére szolgál, de el nem olvashatók, illetve nézhetők meg, a felhasználó csupán egy buborékos, számmal kiegészített jelzést kap, hogy a másik oldalon akad valami, amit még nem nézett meg. A gomb emellett a két alkalmazás közti gyors váltásra is alkalmas.

©

Arról nincs információ, hogy a funkcióval érkező jelzések a nekünk nem tetsző profilokhoz hasonlóan elnémíthatók lesznek-e, és azt sem tudni, szélesebb körben mikor teszik elérhetővé, még ugyanis csak néhányaknál jelent meg.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy a Facebook tulajdonában álló szolgáltatásokat még közelebb hozzák egymáshoz, hogy míg az egyiket használjuk, közben azért a másikban való történésekről se maradjunk le. A Facebook korábban már tesztelt egy hasonló, a Messengerre és az Instagramra is kiterjedő megoldást, de azt végül nem vezették be mindenkinél.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!