szerző:
hvg.hu

A Microsoft után a Google is frissítette a fordítója mobilos verzióját. A program ezután a mesterséges intelligencia segítségével dolgozik a kezünk alá, és a korábbinál többször internetkapcsolat nélkül is.

Ha az embernek külföldre kell mennie, előfordulhat, hogy a nyelvi akadályok leküzdésére valamilyen okostelefonos fordító alkalmazást használjon. Az Európai Unión belül ez még alapvetően nem is lenne nehéz, hiszen ma már az EU-s országokban is ugyanúgy használhatjuk a mobilnetünket, mint idehaza, de ha az EU-n kívül van dolgunk, már nehezebb a helyzet. Ilynekor jön jól, ha az alkalmazással offline is fordíthatunk, igaz, ilyenkor a végeredmény talán kevésbé pontos.

A Microsoft ezért nemrég lépett egyet, és bejelentette: netkapcsolat nélkül is használni lehet a Translator alkalmazásukat, amit a neurális hálózatok segítségével treníroztak. Akkor a redmondiak azzal dicsekedtek, hogy az offline szolgáltatásuk fejlettebb, mint a Google-é. A válasz természetesen nem maradhatott el.

A Google  elkészítette az androidos eszközökre, valamint iPhone-ra és iPadre is elérhető Fordító alkalmazás azon változatát, amelyben az offline fordítást szintén a mesterséges intelligencia segítségével végzi el az app.

©

A Google fejlesztői szerint a napokon belül megérkező frissítésnek köszönhetően 59 nyelvre fordít majd az alkalmazás offline, de, hogy a magyar közte lesz-e, azt egyelőre nem tudni. A nyelvi csomagok egyenként 30-40 MB-ot foglalnak el a készülék tárhelyéből, a Google szakemberei szerint viszont nem kell attól tartani, hogy a Fordító használatához erős készülék kell majd.

A frissítések legkésőbb július 15-éig mindenkihez megérkeznek, így a napokban mindenkinek érdemes ráfrissíteni az alkalmazásra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A pápa félhivatalos lapja is elítéli a hajléktalanok meghurcolását

A pápa félhivatalos lapja is elítéli a hajléktalanok meghurcolását

Hahó Fészbukosok, megvan Orbán Viktor rinocéroszának a neve!

Hahó Fészbukosok, megvan Orbán Viktor rinocéroszának a neve!

Dragomán György: Ha ez a négy feltétel teljesül, elégedettek lehetünk egymással

Dragomán György: Ha ez a négy feltétel teljesül, elégedettek lehetünk egymással

Megint ukránozik és határontúlizik a DK

Megint ukránozik és határontúlizik a DK

A Y generáció már máshogyan dolgozik, de azért nekik is jól jön ez a pár tanács

A Y generáció már máshogyan dolgozik, de azért nekik is jól jön ez a pár tanács

Donald Trump és Kim Dzsong Un ismét nekifut a világbékének

Donald Trump és Kim Dzsong Un ismét nekifut a világbékének