szerző:
hvg.hu

A Microsoft nemcsak a Windows, de az Office-programok kinézetét is átszabja, és már azt is látni, melyek lesznek a legfontosabb változások.

Körülbelül egy évvel ezelőtt jelentette be a Microsoft azt az új irányvonalat, amely új kinézetet ad a cég termékeinek. A fejlesztők nemrég megmutatták, a Fluent Design System névre keresztelt ráncfelvarrás milyen újdonságokat hoz majd a Windowsba, a redmondi cég pedig szerdán bejelentette: az Office-termékek sem maradnak ki a sorból.

A tervek szerint a Fluent Design Systemet a következő hónapokban megkapja majd a Word, az Excel, a PowerPoint és az Outlook online és asztali gépen használt változata egyaránt. A ráncfelvarrás alapvetően három komolyabb változást hoz majd magával.

Az egyik leglátványosabb változást a menüszalag átszabása jelenti. A szokásos háromsoros megjelenítés helyett egyetlen sor lesz majd, amely a legfontosabb elemeket tartalmazza. A felhasználóknak azonban lesz rá lehetőségük, hogy a beállítsák a korábban megszokott nézetet.

A Microsoft ugyanakkor számít a felhasználók esetleges nemtetszésére, így első körben – amolyan kísérleti jelleggel – csak a Wordben jelenik majd meg ez a változás.

©

A másik nagy változást az új színek és ikonok megjelenése jelenti. Ezt azonban már minden Office-termék megkapja: elsőként a Word webes változata, majd a hónapi végéig az Insider programban részt vevők Word, Excel és PowerPoint programjai. A windowsos Outlook júliusban, a Mac-változat pedig augusztusban esik át a ráncfelvarráson.

©

A harmadik fő változás már nem annyira látványos, sokkal inkább praktikus. A Microsoft ugyanis új, mesterséges intelligencia- és Microsoft Graph-alapú keresést vezet be az Office-ban, így már akkor megjelennek majd a keresési ajánlatok, amikor a felhasználó a keresőmező be viszi a kurzort.

©

Az újdonság már az Office.com, a SharePoint Online és a mobilos Outlook felhasználók számára elérhető, a webes levelező pedig augusztusban kapja majd meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Donald Trump kitüntette Elvis Presley-t

Donald Trump kitüntette Elvis Presley-t

Ha ez igaz, tényleg végünk: a klímaváltozás beindíthatja a kihalási dominóeffektust

Ha ez igaz, tényleg végünk: a klímaváltozás beindíthatja a kihalási dominóeffektust

Gyurcsány pénzt kér a tűzeset után - az MSZP befogadja a hajléktalanná vált DK-sokat

Gyurcsány pénzt kér a tűzeset után - az MSZP befogadja a hajléktalanná vált DK-sokat

Gulyás Gergely: erősödik a főpolgármester szerepe

Gulyás Gergely: erősödik a főpolgármester szerepe

A Lada Niva futurisztikus utódjának minden apró részlete látható ezen a videón

A Lada Niva futurisztikus utódjának minden apró részlete látható ezen a videón

Kórházba került Janukovics

Kórházba került Janukovics